Asociația Prematurilor donează aparatură performantă în valoare de peste 50.000 euro pentru Maternitatea din Ploiești

17 Apr 2024 18:01
Asociația Prematurilor continuă și în 2024 proiectele de dotare a maternităților neonatatale din România cu echipamente vitale în tratarea bebelușilor prematuri.
Astfel, Asociația Prematurilor, alături de OMV Petrom - un partener strategic al său, pentru Asociația Prematurilor și implicat civic în multe domenii, donează aparatură performantă în valoare de peste 50.000 euro pentru Maternității atea din Ploiești aparatură performantă în valoare de peste 50.000 euro.

Maternitatea din Ploiești este una dintre cel mai mari din țară, care asigură 60-80 de nașteri pe lună , dintre care 15-20% sunt înainte de termen.
Doar în 2023 au fost peste 3500 nasterinașteri, iar iar 300 din nou-născuții prematuri au avut nevoie de ventilație mecanica încă din primele clipe de viață.
Achiziția acestor aparate previne decesul infantil și va ajuta generații de prematuri care se vor naște la Maternitatea din Ploiești.

Cu susținerea OMV Petrom s-a achiziționat un ansamblu format din:
• ventilator pentru ventilația mecanică invazivă;,
• ventilator CPAP pentru ventilație non-invazivă;
• ecograf doppler portabil pentru monitorizarea intra-uterină a nou-născutului.
Achiziția acestor aparate previne decesul infantil și va ajuta generații de prematuri care se vor naște la Maternitatea din Ploiești.

Diana Gămulescu, fondatoarea Asociației Prematurilor: “Aceste echipamente sunt indispensabile, sunt vitale pentru o secție de terapie intensivă neonatală și sunt complementare asigurând suportul respirator artificial al nou-născutului cu patologii la naștere și monitorizarea funcțiilor vitale în utero. Asociația Prematurilor împreună cu OMV Petrom donează nu doar echipamente esențiale, ci și o șansă la viață pentru nou-născuții aflați în terapie intensivă neonatală. În acest context s-a conturat un exemplu de solidaritate și generozitate. Donația OMV Petrom reprezintă un angajament profund pentru sănătatea eroilor în scutece!"

Valoarea totală a sponsorizării este de 293.250 lei.

Și în 2023, cu sprijinul acordat în regim de urgență de către OMV Petrom, Asociația Prematurilor a donat aparatură de ultimă generație, de peste 30.000 euro pentru nou născuții aflați în situații de risc de la Maternitatea din Ploiești. Au fost achiziționate un ventilator și un umidificator, necesare și urgente pentru secția de terapie intensivă neonatală.



Despre Asociația Prematurilor
Până acum, Asociația Prematurilor a donat din fondurile si granturile atrase peste 60 de echipamente medicală modernă în 22 de orașe din România și este inițiatoarea implementării terapiei kangaroo care în 13 maternități din România. Valoarea tuturor proiectelor derulate de Asociația Prematurilor în ultimii 5 ani este de peste 600.000 de euro și au avut impact pentru 7000 de nou-născuți, 1000 de medici, 6000 de părinți și misiunea sa caritabilă continuă.
Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părinților și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinți, reprezentanți din mass-media pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociația Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.
Organizația derulează programe caritabile de donații în maternități, de educație continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere si webinarii pentru familiile cu prematuri, proiecte de prevenție a nașterii premature, susține financiar cazurile sociale de familii cu prematuri.
In 2021, Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România. În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în România în cauza prematurității.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677