Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova ne prezinta, in cadrul unui proiect, sunetele pasarilor. Le auzim mereu in natura, dar de cele mai multe ori, nu stim sa le recunoastem. Prima inaripata prezentata in cadrul proiectului “CONCERT ÎN NATURĂ – UN SOLIST PE SĂPTĂMÂNĂ” este cicarlia de camp
“Când vorbim despre cântăreții naturii, ne gândim firesc la..... PĂSĂRI.
Cântecul lor ne înveselește diminețile, ne însoțește plimbările prin parc sau pădureși ne topește inimile în serile calde de primăvară. Păsările au însă în repertoriu și unele sunete ce nu pot fi numite cântec, dar care ne trezesc amintiri frumoase: o plimbare pe faleză însoțită de strigătele pescărușilor , observarea unui cuib în care ciripesc puii rândunelelelor, o zi de primăvară timpurie înviorată de " darabana" ciocănitoarei, sau dimpotrivă, o zi geroasă de iarnă punctată de râsul răgușit al coțofenei.
Pe unii din acești maeștri îi vedem mereu prin preajmă, în timp ce alții sunt scumpi la vedere și se ascund atât de bine, încât prezența le este trădată doar de vocea lor.
Acest proiect al Muzeului Județean de Științele Naturii vă invită să cunoașteți înaripatele din orchestra naturii și repertoriul lor. Cine știe, la următoarea excursie, vă veți putea impresiona anturajul cu uimitoarea dvs. abilitate de a recunoaște păsările ascunse în tufișuri, a precizat biologul Raluca Marinescu.