La aproape un an de la producerea surpării de teren de pe strada 23 August, autoritățile județene anunță finalizarea lucrărilor făcute în zonă pentru siguranța locuitorilor.
Sediul Poliției orașului Slănic, evacuat în aprilie 2024 din cauza riscului structural generat de apariția unui crater în fața clădirii, a fost reabilitat complet și se află în condiții optime pentru reluarea activității. În cel mai scurt timp, agenții se vor întoarce în sediul propriu.
Totodată, cele două blocuri de locuințe aflate în imediata vecinătate a zonei afectate, și care s-au aflat la un moment dat în pericol de a fi demolate, au fost consolidate prin lucrări complexe de întărire a structurii de rezistență, în baza expertizelor tehnice elaborate de Universitatea Tehnică de Construcții București și alți parteneri de specialitate.
Întregul proces de intervenție a fost coordonat și susținut direct de președintele Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Nanu, alături de prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu.
„Slănic este din nou un oraș sigur. Încă de la începutul acestei crize, am fost alături de locuitori, iar astăzi le putem spune cu toată convingerea că măsurile luate și intervențiile realizate garantează siguranța lor. Sediul Poliției este pregătit să își reia activitatea, iar zona afectată a fost consolidată prin lucrări temeinice. Continuăm să susținem dezvoltarea comunității din Slănic, cu seriozitate și responsabilitate”, a declarat Virgiliu Nanu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Criza generată de surparea terenului din 25 aprilie 2024 a fost gestionată printr-un efort instituțional coordonat, ce a inclus opt hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, sprijin financiar guvernamental în valoare de 12 milioane de lei și expertize tehnice amănunțite.
În perioada următoare, lucrările vor continua pentru reamenajarea spațiilor verzi și refacerea infrastructurii rutiere din perimetrul afectat.