Avarie la o rafinarie de langa Ploiesti! Oamenii din Barcanestii s-au trezit cu o pulbere alba pe masini si un miros atipic - FOTO/VIDEO

28 Sep 2022 14:18
Avarie la o rafinarie de langa Ploiesti! Oamenii din Barcanestii s-au trezit cu o pulbere alba pe masini si un miros atipic - FOTO/VIDEO
Comisarii Garzii de Mediu Prahova anunta o avarie produsa la OMV PETROM PETROBRAZI in data de 28.06.2022 , la instalația de Cracare Catalitică. Sunt afectații locuitorii din Bărcănești și cei din zona Mănăstirii Ghighiu. Oamenii s-au trezit cu o pulbere albă pe mașini și cu un miros atipic. Problema a fost anunțată prin apel la numarul unic de urgenta 112.

“Din primele informații obținute de la fața locului, avaria s-a produs ca urmare a căderii de tensiune din stația electrică proprie a operatorului, astfel s-a oprit accidental funcționarea cazanelor de abur ceea ce a condus la oprirea forțată a mai multor instalații tehnologice.
În procesul de repornire al instalației tehnologice de Cracare Catalitică, ca urmare a unor defecțiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare , ceea ce a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator (praf de culoare albă) cu miros sfecific acestuia provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi.
Procesul de repornire este în continuare în desfășurare în vederea asigurării atingerii parametrilor de funcționare, operatorul estimând un interval de cca 4 ore”, informeaza reprezentantii Garzii de Mediu Prahova.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677