Azuga va gazdui pentru prima oara competitii de nivel national de bicicleta montana – downhill

29 Jun 2023 10:51
Azuga va gazdui pentru prima oara  competitii de nivel national de bicicleta montana – downhill
Azuga – pitoreasca statiune de pe Valea Prahovei - a fost mereu cunoscuta ca o destinatie a iubitorilor sporturilor montane, mai ales a celor de iarna. In ultimii ani, date fiind noile conditii climatice si economice, a fost identificat imensul potential al arealului azugean pentru dezvoltarea a noi rute de explorat in acest vast domeniu recreative: ciclismul montan. Sau mountain bike (mtb) asa cum il numesc practicantii tot mai numerosi.
Spiritul acestui sport la mare moda – ciclismul montan si toate subcategoriile sale, se traduce in mod spectaculos in cadrul mai multor competitii devenite deja traditie. Aceste competitii, avand diferite grade de difilcutate, aduna tot mai multi participanti de varii varste de la an la an, atat la nivel local si national cat si international.
Iata ca anul acesta, Azuga intra pe harta competitionala romaneasca a mtb-ului.
In contextul unei nevoi reale de evenimente in zona ciclismului montan, CS Velociped Mountain si Asociatia Lala-Land / Popasul Uriasilor, cu sprijinul Federatiei Romane de Ciclism si in parteneriat cu Primaria Azuga, propun impulsionarea disciplinei mountain bike DOWNHILL printr-un eveniment complex:
• CUPA NATIONALA A ROMANIEI DE DOWNHILL – Etapa III - se va desfasura in perioada 30 iun- 1 iulie 2023. Cupa Nationala de downhill cuprinde in acest an 5 etape : Azuga, Marisel, Bistrita, Madaras, Cheile Gradistei.
Cupa României la Downhill (CRD) reprezintă un proiect al Federației Române de Ciclism in calitate de organizator, desfășurat în colaborare cu membrii afiliați, coorganizatori ai etapelor care vor fi descrise în continuare.
CUPA NATIONALA DE DOWNHILL se desfasoara pe traseul Rosu Azuga, deja unul dintre cele mai cunoscute trasee de downhill din Romania.
Traseul va fi unul mixt, format din secțiuni ale traseelor deja existente în bike park și elemente special gândite pentru această competiție. Concursul are un nivel mediu-avansat și este destinat riderilor profesioniști și pasionaților de mountain bike, cu vârsta minimă de 13 ani.
Competiția se va desfășura pe 11 categorii de varsta, in grupe dedicate fetelor si baietilor, pe un traseu cu o lungime de 3,3 kilometri, o altitudine de start de 1,400 m, iar sosirea la 1000m, diferenta de nivel de 400m.

PROGRAMUL COMPETITIEI:
Vineri, 30 Iunie:
08:00 - 14:00: Ridicare kit concurs
09:00 - 10:00: Track walk
10:30 - 14:00: Antrenamente libere
14:00 – 16:00 Antrenamente oficiale
19:00 - Ședinta tehnica la race office
Sâmbătă, 1 Iulie:
09:00 - 10:30: Antrenamente oficiale
11:00 – 13:00: Calificări
14:00 - 16:00: Finală
17:00 - Ceremonie de premiere


• Concurs VeloURIASII – dedicat copiilor de 8-14 ani – se va desfasura dupa incheierea Etapei I din Cupa Nationala de Downhill, in data de 2 iulie 2023, in aceeasi locatie – Azuga. Copiii sunt aspiranti seriosi la statutul de profesionisti ai acestui sport si merita o competitie dedicata lor!
Competitia VeloURIASII se doreste a fi un pas concret in dezvoltarea unei adevarate “pepiniere de talente” #mtb,
“uriasii” rideri de maine. Actiunea se constituie ca Etapa II din Cupa Velociped, va avea doua categorii - Licentiati si open, fete si baieti, cu varsta de minim 9 ani. Traseul are 1.5km lungime, diferenta de nivel 230m, dificultate medie si corespunde partial cu traseul pe care vor concura participantii la Cupa Nationala de Downhill, desfasurata sambata, 1 iulie 2023.

PROGRAM COMPETITIE:
duminica 2 iulie
- antrenamente pe traseu 9:00h - 13:00h
- START competitie - 14:00h
- premierea - la 30 min de la finalizarea competitiei





DESPRE ORGANIZATORI:
CS Velociped Mountain este o entitate sportiva - club de ciclism montan afiliat la Federatiile romana si internationala de ciclism, infiintat in 2018.
In paralel cu activitatea de pregatire sportiva, organizeaza evenimente sportive, ofera consultanta si se implica in constructia, amenajarea si asigurarea mentenantei parcurilor cu tematica ciclism, skateboard, role si de aventura.

Popasul Uriașilor este un proiect al Asociației non-profit Lala-Land, dedicat activităților diverse și specifice zonei montane Azuga, si care urmăreste creșterea potențialului acesteia pe tot parcursul anului (turism, sporturi, arte, comunitati etc.), într-un profund respect pentru om, natură și mediu.
Competențele echipei: sport, educație formala si informala, organizare evenimente, coordonare voluntari si proiecte bazate pe voluntariat.
Alaturi de organizatori se vor implica si un mare numar de voluntari care vor asigura buna desfasurare a competitiei, pe toata durata acesteia si de-a lungul intregului traseu parcurs de competitori.

PARTENERI
• Federatia Romana de Ciclism
• Primaria Azuga
• Azuga Ski & Bike Resort
• Stage Events Construct

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677