Baschet: CSM Petrolul Ploieşti şi-a reluat pregătirile în perspectiva sezonului 2023-2024!

17 Aug 2023 21:34
Baschet: CSM Petrolul Ploieşti şi-a reluat pregătirile în perspectiva sezonului 2023-2024!
Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti şi-a reluat, în această săptămână, pregătirile în perspectiva sezonului 2023-2024, astăzi desfăşurându-se, după câteva zile de reacomodare, primul antrenament în formulă (aproape) completă. Au lipsit numai cei doi jucători care au evoluat la Campionatul European U16, Divizia B, de la Piteşti, Codruţ Dinu şi Petru Voiculescu (detalii despre transferul acestuia din urmă, mai jos), ambii primind o săptămână suplimentară de vacanţă, precum şi mezinul David Raşoga, aflat în pregătire cu echipa naţională „U15” de baschet „3×3” a României, în perspectiva participării la Gimnaziada programată în perioada 19-27 august la Rio de Janeiro (Brazilia).
Altfel, au fost prezenţi toţi cei cinci baschetbalişti străini pe care Mihai Popa şi staff-ul său se vor baza în noul sezon – Kenneth Funderburk Jr. şi Veljko Brkic, care continuă la Ploieşti, şi transferurile verii, Reggie Johnson, Shane Henry şi Kenneth Carpenter – precum şi românii Bogdan Popa, George Angelian şi Robert Pătraru, din garda veche, precum şi Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu şi Tudor Pîrvu (sosiţi în această pauză). Totodată, cu echipa se antrenează şi Vlad Negoiţescu, jucător a cărui situaţie va fi lămurită în zilele următoare.

Mihai Popa: „Am aşteptat cu nerăbdare acest moment al reunirii, dar am vrut să fim toţi pentru a evita diferenţe în ceea ce priveşte nivelul pregătirii. Am încercat să clădim o echipă care să îmbine experienţa unor jucători cu tinereţea celor pe care încercăm să-i promovăm din pepiniera noastră, dar şi să construim un lot cu soluţii pe toate posturile şi variante pentru noua regulă privind jucătorii români. Contează să formăm o chimie cât mai bună, ţinând cont că avem trei jucători străini noi, plus Vlad Corpodean sau Lorenzo Diaconescu, şi încercăm să muncim cât mai bine pentru a închega echipa cât mai repede. Evident că ne dorim să nu stăm cu emoţii în noul sezon şi să luptăm pentru play-off, dar va fi foarte greu. Pentru noi, cel mai important va fi începutul, prima parte a sezonului, când sunt meciurile tur-retur şi se dă bătălia pentru primele 5 locuri din grupă”.
Ionuţ Ivan: „În ceea ce priveşte lotul, noi credem că suntem la un nivel superior, cel puţin dacă ţinem cont că vom miza pe numai cinci străini, faţă de şase în sezonul trecut, şi am apelat la jucători de calitate superioară. Legat de regula cu doi români pe tot parcursul meciului, cred că se mulează pe strategia clubului, aceea de a creşte tinerii ploieşteni, de a le da încredere chiar şi în Liga Naţională, iar rezultatele s-au văzut: Codruţ Dinu a avut o evoluţie extraordinară la Campionatul European, venită după un sezon cu multe meciuri la prima echipă, iar în această vară l-am promovat, iată, la prima echipă pe David Raşoga, în vârstă de numai 15 ani. Cât priveşte obiectivul, este devreme să vorbim pentru că toate echipele şi-au întărit loturile, ţinând cont că în acest sezon retrogradează patru formaţii şi va fi o luptă aprigă la fiecare meci. Ce pot să garantez este că vom lupta pentru fiecare victorie, indiferent de adversar!”

CSM Petrolul Ploieşti se va pregăti numai acasă până la startul sezonului 2023-2024, urmând să dispute şi cinci meciuri de verificare: trei în Sala Sporturilor Olimpia şi două în deplasare. Seria amicalelor va debuta duminică, 27 august, cu o deplasare la Rapid Bucureşti şi va continua, în „Olimpia”, cu întâlnirea de vineri, 1 septembrie, cu CSO Voluntari. Va urma jocul din deplasare, de duminică, 3 septembrie, de la Laguna Sharks, după care, în perioada 6-8 septembrie, la Ploieşti va avea loc un turneu în trei, cu CSM Galaţi şi CSM Focşani, în cadrul căruia se va juca „fiecare cu fiecare” după următorul program: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Galaţi (miercuri, 6 septembrie), CSM Galaţi – CSM Focşani (joi, 7 septembrie) şi CSM Petrolul Ploieşti – CSM Focşani (vineri, 8 septembrie).
Debutul oficial al echipei noastre în noul sezon se va produce în weekendul 15-17 septembrie, la Craiova, acolo unde va participa, alături de formaţia gazdă şi de SCM Timişoara la primul tur al Cupei României, Grupa D. În campionat, CSM Petrolul Ploieşti va juca în prima etapă la Piteşti, pe 23 septembrie, iar în Sala Olimpia o săptămână mai târziu, cu ABC Athletic Constanţa.
Staff-ul tehnic al echipei a avut parte de un upgrade în această vară, antrenorul principal Mihai Popa urmând să se bazeze pe partea de scouting pe sprijinul lui Nemanja Tomic. În vârstă de 35 de ani, tehnicianul sârb are experienţa unui sezon petrecut în celebra academie a celor de la Partizan Belgrad, unde a fost antrenor asistent şi scouter al echipei U19 a clubului (2019-2020), şi a altor trei sezoane petrecute în aceleaşi poziţii la BC Borac Banja Luka (2020-2023), cu care a fost vicecampion al primei ligi din Bosnia şi Herţegovina (2020-2021 şi 2022-2023) şi semifinalist al ABA League 2 (2021-2022). Pe lângă rolul de scouter, Nemanja se va ocupa şi de partea de dezvoltare şi individualizare a celor mai promiţători juniori ai clubului, organizaţi pe grupe de performanţă.

Totodată, staff-ul „galben-albaştrilor” a fost completat cu kinetoterapeutul Iulian Samoilă, care se întoarce acasă după o experienţă la CSO Voluntari şi o vară în care a fost alături de echipa naţională de seniori în campania de calificare la FIBA EuroBasket 2025 şi de „naţionala” feminină U18 la Campionatul European – Divizia B, de la Sofia.
Drept urmare, pentru sezonul 2023-2024, staff-ul complet al echipei noastre va arăta astfel: Mihai Popa – antrenor principal; Ionuţ Ivan – antrenor secund; Nemanja Tomic – scouter; Robert Munteanu – preparator fizic; Marian Angelian – antrenor asistent; Dennis Negoiţă – maseur; Iulian Samoilă – kinetoterapeut.
Doi dintre jucătorii importanţi ai generaţiei 2007 din baschetul românesc, Petru Voiculescu şi Tudor Pîrvu, li s-au alăturat, în această vară, campionilor U17 de la CSM Petrolul Ploieşti, atraşi de ideea de performanţă, dar şi de oportunitatea de a face pasul spre Liga Naţională de Baschet Masculin!

Vicecampioni anul acesta la U16 şi medaliaţi cu bronz la U17 cu CSU ASE Bucureşti şi campioni naţionali la U15, în urmă cu un an, jucând pentru ACS Dan Dacian Bucureşti, cei doi jucători sunt obişnuiţi cu prezenţa la echipele naţionale ale României, Petru Voiculescu evoluând recent, alături de Codruţ Dinu, la Campionatul European U16 – Divizia B, cu medii foarte bune: 10.4 puncte, 4.4 recuperări şi 0.9 pase decisive/meci. Tudor Pîrvu a făcut şi el parte din lotul convocat iniţial pentru competiţie, dar s-a accidentat şi a ratat, astfel, turneul de la Piteşti.

Petru Voiculescu este născut pe 2 aprilie 2007 şi evoluează pe poziţiile 3-4 (small forward – power forward), iar Tudor Pîrvu este născut pe 9 martie 2007 şi poate fi folosit pe poziţiile 2-3 (shooting guard – small forward).
sursa CSM Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677