Baschet, Cupa României: CSM Petrolul, grupă la Ploieşti cu CSM Oradea şi FC Argeş!

25 Jul 2022 16:45
Baschet, Cupa României: CSM Petrolul, grupă la Ploieşti cu CSM Oradea şi FC Argeş!
Astăzi, la prânz, Hotelul Central din Ploieşti a fost gazda tragerii la sorţi a Cupei României la Baschet Masculin, ediţia 2022-2023, competiţie în care vor participa cele 18 formaţii din Liga Naţională.

În urma tragerii la sorţi, CSM Petrolul Ploieşti nu a avut prea mult noroc, nimerind în Grupa A, alături de formaţiile care s-au luptat pentru „bronzul” campionatului în sezonul trecut: CSM CSU Oradea şi FC Argeş Piteşti. Vestea bună pentru fanii ploieşteni este că, în urma licitaţiei pentru desemnarea echipei organizatoare, clubul nostru a obţinut acest drept, astfel că meciurile vor avea loc în Sala Sporturilor Olimpia, în perioada 1-3 octombrie. CSM Petrolul Ploieşti a fost reprezentat la eveniment de directorul clubului, Donald Constantin, şi de coordonatorul secţiei de baschet, Ionuţ Ivan.

Începând cu noul sezon, Cupa României se va desfășura în primă fază sub formă de șase grupe a câte trei echipe, care vor juca „fiecare cu fiecare”, iar câștigătoarele grupelor și cele mai bune două locuri 2 vor avansa în sferturile de finală. Conform regulii stabilite de Federaţia Română de Baschet, pentru a se reduce cheltuielile formaţiilor oaspete, acestea vor avea meciurile programate în zile consecutive, iar CSM Petrolul Ploieşti, în cazul Grupei A, va juca în prima şi în ultima zi a turneului.
Celelalte grupe se prezintă astfel:

Grupa B – SCM U Craiova, ABC Laguna Bucureşti, CSM Athletic Constanţa (organizator);

Grupa C – U-BT Cluj-Napoca, CSA Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti (organizator);

Grupa D – CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSO Voluntari (organizator), CSM Tg. Mureş;

Grupa E – BC CSU Sibiu (organizator), CSM Tg. Jiu, SCM Ohma Timişoara;

Grupa F – Rapid Bucureşti (organizator), CSM 2007 Focşani, CSM Galaţi.

Cele opt formaţii care se vor califica din faza grupelor vor merge direct la Turneul Final al Cupei României, Federaţia Română de Baschet luând decizia să se revină la formatul cu Final 8. Acesta va avea loc în perioada 11-15 februarie 2023.

În Cupa României, toate echipele trebuie să folosească în permanenţă doi jucători români, dintre care unul trebuie să fie „U23”.
sursa CSM Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Felicitări, Raul Petrescu! Omul potrivit la locul potrivit! Avem nevoie de oameni ca tine, bine pregătiți și întreprinzători, în toate domeniile! Succes!
Pe site ANPC nu se poate depune reclamatii,am incercat 3 zile la rând,ar trebui desființat
Curs valutar
EUR Euro 4.8909 0.0000
USD Dolarul SUA 4.7450 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7696 0.0000
CHF Francul elvetian 5.0380 0.0000
XAU Gramul de aur 272.6466 0.0000