Baschet: Matija Milin completează lotul CSM Petrolul Ploieşti pentru sezonul 2022-2023

24 Aug 2022 09:40
Baschet: Matija Milin completează lotul CSM Petrolul Ploieşti pentru sezonul 2022-2023
Echipa de baschet seniori a clubului şi-a completat, în această săptămână, lotul de jucători pentru noul sezon prin continuarea colaborării cu Matija Milin, sportivul originar din Belgrad urmând să joace pentru CSM Petrolul Ploieşti şi în ediţia de campionat 2022-2023!

În sezonul trecut, baschetbalistul în vârstă de 27 de ani (născut pe 3 ianuarie 1995) a evoluat în 28 de partide, având, în puţin peste 20 de minute petrecute în medie pe parchet, următoarele cifre: 9.7 puncte marcate, 3.8 recuperări şi 0.9 assisturi, pentru un indice al eficienţei de 10.6.

El devine, astfel, după Mihailo Sekulovic, cel de-al doilea jucător străin cu care CSM Petrolul Ploieşti continuă colaborarea începută în vara trecută. Matija se află deja la Ploieşti şi se antrenează sub comanda lui Mihai Popa.

„Aşa cum am anunţat, mai aveam nevoie de un jucător pe poziţia 4, power forward, şi am decis să continuăm cu Matija din mai multe considerente: am fost mulţumiţi, per ansamblu, de contribuţia lui în sezonul trecut, este un băiat de caracter, se pliază pe stilul de joc pe care dorim să-l pregătim pentru noul sezon şi, bineînţeles, asigură o continuitate raportat la ediţia trecută de campionat, alături de Mihailo Sekulovic şi de jucătorii români păstraţi în lot”, a explicat coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan, ultimua mutare făcută la echipă.

Matija Milin este fost component al naţionalelor de juniori ale ţării sale, între 2011 şi 2014, absolvent al Universităţii Fairfield, din Connecticut şi, înainte de a veni la Ploieşti, în vara trecută, a petrecut două sezoane în Europa, la Capljina, formaţie din prima ligă a Bosniei Herţegovina. Acolo a avut medii de 11.8 puncte, 5.6 recuperări şi 1.6 assisturi pe meci în 42 de partide disputate.

După acest ultim transfer, lotul CSM Petrolul Ploieşti pentru sezonul 2022-2023 este definitivat şi arată astfel:

Point Guard – Kwamain Mitchell (SUA), Octavian Popa Calotă, Mihai Comănescu;

Shooting Guard – Kenney Funderburk (SUA), Christian Chiţu, Codruţ Dinu, Robert Pătraru;

Small Forward – Andris Misters (Letonia), Odysseas Iancu, George Angelian;

Power Forward – Bogdan Popa, Matija Milin (Serbia);

Center – Veljko Brkic (Serbia), Mihailo Sekulovic (Muntenegru).
sursa CSM Ploiești

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677