Bogdan Toader, deputat PSD: Fiecare primărie din Prahova trebuie să acceseze banii care i se cuvin din Fondul Local al PNRR!

03 Aug 2022 09:05
Bogdan Toader, deputat PSD: Fiecare primărie din Prahova trebuie să acceseze banii care i se cuvin din Fondul Local al PNRR!
Bogdan Toader, deputat PSD, susține că fiecare primărie din Prahova trebuie să acceseze banii care i se cuvin din Fondul Local al PNRR!

“La prima strigare, primăriile prahovene au depus 138 de proiecte pentru a obține finanțare prin Fondul Local - Componenta 10 a Planului Național de Redresare și Reziliență!
Sunt fonduri prealocate, garantate pentru fiecare localitate în parte, iar această șansă - în ciuda investițiilor oarecum restrictive - nu trebuie ratată! UAT-urile care nu au depus proiecte în prima etapă, din diferite motive, au obligația să se pregătească și să își revendice banii prestabiliți prin Fondul Local!
Localitățile din țară au posibilitatea de a-și dezvolta infrastructura pe anumite domenii, comunele, orașele și municipiile având fonduri prealocate garantate:
? fiecare comună are o sumă prealocată în valoare de 324.770 euro;
? fiecare oraș poate accesa 3.189.815 euro;
? pentru fiecare municipiu, suma este de 4.193.550 euro;
? fiecare municipiu reședință de județ - 12.493.000 euro.
Banii pot fi utilizați pentru:
- autobuze/microbuze nepoluante, sisteme inteligente de management urban, pentru stații de încărcare auto, piste de biciclete;
- construirea de locuințe pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ;
- reabilitarea moderată a clădirilor publice;
- elaborarea sau actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană”, a specificat Bogdan Toader.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Felicitări, Raul Petrescu! Omul potrivit la locul potrivit! Avem nevoie de oameni ca tine, bine pregătiți și întreprinzători, în toate domeniile! Succes!
Pe site ANPC nu se poate depune reclamatii,am incercat 3 zile la rând,ar trebui desființat
Curs valutar
EUR Euro 4.8909 0.0000
USD Dolarul SUA 4.7450 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7696 0.0000
CHF Francul elvetian 5.0380 0.0000
XAU Gramul de aur 272.6466 0.0000