Bogdan Toader: Mina de sare de la Salina Slănic intră în proces de modernizare!

15 Nov 2022 08:31
Deputatul PSD Bogdan Toader ne informează că mina de sare de la Salina Slănic intră în proces de modernizare:
“Ministrul Economiei, Florin Spătaru , a anunțat ieri, în cadrul ședinței Grupului Senatorilor PSD, că au fost aprobate o serie de investiții la mina de sare de la Salina Slănic.
Unele dintre ele vor contribui la retehnologizarea instalației de măcinare şi ambalare a sării, unde, un utilaj nou de frezare aflat deja în curs de achiziție, va duce la creșterea productivității.
De asemenea, investițiile vizează și sectorul turistic, unde, fondurile aprobate pentru anul viitor, vor permite achiziționarea unui lift nou.
Este un program de investiții absolut necesar și benefic pentru județul Prahova și pentru locuitorii de pe Valea Slănicului, pentru că vor fi create noi locuri de muncă.
Îi felicit pe colegii mei, doamna senator Laura Mihaela Moagher și domnul senator Stefan Radu Oprea , în demersurile întreprinse pentru realizarea acestui obiectiv atât de necesar prahovenilor”, a precizat Bogdan Toader.

În prezent, sarea extrasă din Salina Slănic este ambalată în saci de 25 de kilograme și pungi de 5 kilograme sau vândută cu camionul pentru deszăpezire drumurilor din țară. Totodată, se și exportă sare în Bulgaria, însă numai sub formă de bulgări. Se extrag anual aproximativ 100.000 de tone de sare.
Salina Slănic Prahova are aproximativ 270.000 de vizitatori pe an.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677