Bogdan Toader: PSD a pregătit 100 de măsuri concrete pentru viitorul program de guvernare

03 Nov 2021 18:39
Bogdan Toader: PSD a pregătit 100 de măsuri concrete pentru viitorul program de guvernare
Bogdan Toader, presedinte PSD Prahova, informează ca Partidul Social Democrat a pregătit 100 de măsuri concrete pentru viitorul program de guvernare, măsuri care vizează creșterea bunăstării românilor.

“PSD consideră că, în condițiile actuale, este nevoie urgent de implementarea unui program de guvernare coerent și predictibil, acceptat la nivel social și economic. Un plan pe care cel mai mare partid din România l-a gândit în 100 de măsuri, printre care:

- controlul pandemiei (accesul la medicație antivirală în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripție medicală; Constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicației specifice pacienților COVID-19.);

- măsuri urgente pentru accesul copiilor la educație (asigurarea prin toate mijloacele a posibilității desfășurării cursurilor în regim fizic. Cele 159 de zile de școală on-line derulate în cursul anului trecut au avut un impact negativ imens asupra elevilor, au condus la creșterea abandonului școlar, la reducerea drastică a calității actului educațional si au influențat negativ dezvoltarea psihica si fizica a copiilor; testarea permanentă a elevilor, profesorilor si personalului nedidactic trebuie realizată săptămânal. Operaționalizarea programului Ministerul Educației privind testarea efectivă în școli, cu personal instruit în acest sens, este prioritară. Achiziția de teste trebuie făcută transparent și trebuie să țină seama de calitatea corespunzătoare a acestora, dar și de nevoile reale ale sistemului educațional.)

- realizarea unui parteneriat real între mediul socio-economic și clasa politică, respectiv autorități publice, care să ducă la redobândirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului;

- susținerea nivelului de trai al românilor, acum în prag de iarnă, prin adoptarea unor măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor;

- plafonarea prețurilor la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică, pentru o perioadă de 6 luni, la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021;

- asigurarea unei subvenții la gigacalorie, astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la nivelul lunii decembrie 2020.”, a specificat Bogdan Toader.

Foto arhiva

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677