Cheltuielile cu alocația de hrană și cu indemnizația de cazare a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă în centrele sociale rezidențiale publice și private vor fi decontate de Guvern

24 Apr 2020 14:11
Guvernul a alocat suma de 15.638.000 lei pentru plata cheltuielilor cu alocația de hrană (10.065.000 lei) și cu indemnizația de cazare (5.573.000 lei) pentru personalul aflat în izolare preventivă la locul de muncă în serviciile sociale rezidențiale publice și private.
Sumele sunt destinate angajaților din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, din cele pentru copii și adulți, cu sau fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile aflate în izolare preventivă la locul de muncă.
Alocația de hrană se acordă tuturor furnizorilor de servicii sociale care aplică măsura de izolare preventivă la locul de muncă, inclusiv celor organizați la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor. Decontarea cheltuielilor se face în baza solicitării furnizorului public sau privat de servicii sociale sau, după caz, a unității administrativ-teritoriale care a asigurat hrana personalului izolat preventiv și a listelor nominale cu persoanele aflate în izolare preventivă, stabilite prin decizia conducătorului furnizorului de servicii sociale.
Și în cazul cheltuielilor cu indemnizația de cazare este necesar ca unitățile administrativ-teritoriale care au pus la dispoziția furnizorului public sau privat de servicii sociale spații de cazare în proximitatea acestuia, pe raza localității în care își desfășoară activitatea serviciul social sau în localitățile limitrofe să trimită o solicitare pentru decontare, precum și lista nominală a persoanelor care au beneficiat de cazare.
Valoarea indemnizației de cazare este de maximum 90 lei de persoană, iar cea a alocației de hrană este de 16,6 lei/persoană, la același nivel cu alocația de hrană care se acordă beneficiarilor din centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu sau fără dizabilități, ori pentru persoane vârstnice.
Termenul prevăzut pentru decontarea cheltuielilor este de maximum 10 zile lucrătoare.
Banii provin din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677