Comunicat de presă Colegiul Național ,,Nichita Stănescu″ din Ploiești: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

07 May 2024 21:16
Comunicat de presă Colegiul Național ,,Nichita Stănescu″ din Ploiești:
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”


(1) Colegiul Național ,,Nichita Stănescu″, în calitate de Beneficiar, anunță demararea Proiectului cu titlul „Dotarea cu laboratoare inteligente a COLEGIULUI NAȚIONAL "NICHITA STĂNESCU" cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-0127, proiect finanțat prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului "Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor", prin PNRR\ Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta CI5: Educație \Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației- Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.
Proiectul se desfășoară în perioada 08 ianuarie 2024 – 31 ianuarie 2025, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 702.418,69 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 590.267,79 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 112.150,90 lei.
(1) Obiectivul general îl reprezintă finanțarea Proiectului cu titlul „Dotarea cu laboratoare inteligente a COLEGIULUI NAȚIONAL "NICHITA STĂNESCU" ", cod F-PNRR-SmartLabs-2023-0127, acordată Beneficiarului, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului "Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor", prin PNRR\ Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta CI5: Educație \Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației- Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.
La nivelul Colegiului Național ,,Nichita Stănescu” Ploiești, în cadrul proiectului, sunt avute în vedere îndeplinirea următoarelor obiective:
Desfășurarea unei campanii de informare și promovare a proiectului: Asigurarea vizibilității pentru proiect, desfășurarea unei campanii de informare pe toată durata de implementare a proiectului;
2) Creșterea gradului de acces la tehnologiile digitale, pentru elevii de învățământ liceal prin dezvoltarea a două laboratoare inteligente digitale în cadrul unității de învâțâmânt. Proiectul se adresează întregului colectiv de 791 de elevi și 63 de profesori al COLEGIULUI NAȚIONAL "NICHITA STĂNESCU" și reprezintă un concept modern de învățare virtuală, adaptat nevoilor unității noastre de învățământ. Proiectul contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare regională, inovare și specializare inteligentă, dat fiind faptul că prin activitățile si achizițiile propuse va genera pentru elevi și profesori, un set de cunoștințe și competențe tehnice specifice, care să fie competitive pe piața UE.
3) Crearea unui sistem smart, complet sustenabil, capabil de îmbunătățiri ulterioare și pregătit pentru utilizarea pe scară largă în scopul desfășurării optime a procesului educațional. Proiectul ”Dotarea cu laboratoare inteligente a COLEGIULUI NAȚIONAL "NICHITA STĂNESCU" va oferi grupurilor țintă un instrument educațional și de evaluare cuprinzător și de înaltă calitate, pentru a asigura posibilitatea unui proces educațional eficient, orientat către calitatea competențelor fixate elevilor.
Scopul proiectului: -
- Creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi;
- Consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator” inteligent pentru cadrele didactice;
- Dezvoltarea unor competenţe comune şi specifice care să conducă la adaptarea şi integrarea cu succes a absolvenților pe piața muncii şi în viața socială;
- Creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale;
- Prevenirea și reducerea absenteismului și a abandonului școlar.





Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați!

Director .
Prof. dr. Argeșanu Carmen
Telefon: 0244/599540
E-mail: colegiulnichitastanescu@gmail.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677