Concert In memoriam Gabriel Iacob, la filarmonica ploieșteană

31 Mar 2019 13:05
Concert In memoriam Gabriel Iacob, la filarmonica ploieșteană

Gabriel Iacob " "Generic", Wolfgang Amadeus Mozart " Uvertura operei "Don Giovanni", Gioacchino Rossini " Introducere și temă cu variațiuni pentru clarinet și orchestră și Ludwig van Beethoven " Simfonia a II-a, în Re major, op. 36 compun pogramul serii de joi, 4 aprilie 2019, de la Filarmonica "Paul Constantinescu". Invitatul orchestrei simfonice este Emil Vișenescu, venit la Ploiești de această dată în dublă calitate: dirijor și solist. Concertul, programat să înceapă la ora 19.00, este dedicat memoriei compozitorului Gabriel Iacob, fost solist al partidei de violă a orchestrei simfonice ploieștene.
Clarinetistul Emil Vișenescu, născut în 1969 la București, este membru al ansamblurilor instrumentale "Virtuozii" și "Profil" și al Trio-ului "Mozaic", în prezent fiind profesor de clarinet la Universitatea Națională de Muzică din București și clarinetist solist în cadrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu din București.
A început studiul clarinetului la Liceul "George Enescu" la clasa profesorului Gheorghe Vlad. În 1993 a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu sub îndrumarea profesorilor Ion Cudalbu și Valeriu Bărbuceanu. A continuat să se perfecționeze, urmând mai multe cursuri de specializare, atât în România, cu Aurelian Octav Popa, Ștefan Korody, cât și în Ungaria, cu Joszef Balogh, și în Germania cu Karl Leister și Walter Boeykens. De asemenea, a obținut diploma de solist de la Școala de Muzică și Teatru din Berna (Elveția), unde a studiat între anii 2000 și 2002 cu profesorul Ernesto Molinari. Au urmat studiile doctorale, absolvite în 2010.
A obținut premii naționale și internaționale la concursuri de interpretare precum cele de la Iași, Cluj, Constanța, București, Biel și Berna (Elveția). Clarinetistul bucureștean a cântat în numeroase concerte, recitaluri, în foarte multe dintre orașele românești, dar și în străinătate. Din anul 2004 ține cursuri de măiestrie la Academia Icon Arts, iar în 2006 a predat la Ierusalim.
A fost invitat să facă parte din juriile unor concursuri naționale și internaționale de interpretare muzicală. Emil Vișenescu a înregistrat numeroase CD-uri cu lucrări scrise de compozitori români ca Marțian Negrea, Felicia Donceanu, Doina Rotaru, Diana Rotaru și alții.
Biletele, în valoare de 25 de lei (adulți), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sa dat în mana diavolu ferească dumnezeu maiales ca a fost preot
Va rog sa faceți ceva pt ca apa să fie potabila, nu ne otrăviți
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677