Ȋn Şcoala Gimnazială ,,I. A. Bassarabescu’’din Ploieşti s-au desfăşurat sâmbătă, 14 mai 2022, cea de-a șasea ediție a concursului județean de cultură generală ,,Călătorie în ținutul cunoaşterii’’ și cea de-a patra ediție a concursului de creație literară și plastică „Turist în ţara mea”.
Proiectul educaţional „Călătorie în ţinutul cunoaşterii” se doreşte să fie o piatră de temelie ce va fi pusă la baza cercetării ştiintifice a realităţii în vederea deschiderii drumului micilor exploratori spre noi performanţe. Prin urmare, iniţiatorii concursului şi-au propus să evalueze competenţele şi abilităţile specifice vârstei şcolare mici, antrenându-i pe copii într-un concurs „efervescent”, într-o competiţie cu ei înşişi şi cu cei de aceeaşi vârstă. De asemenea, au avut în vedere şi inițierea şi dezvoltarea unor frumoase relații de colaborare cu colegi din alte unităţi şcolare din Prahova şi județele învecinate. Nu în ultimul rând, organizatorii au vizat promovarea imaginii şcolii în comunitatea locală.
Elevii participanți la concursul iniţiat de Şcoala Gimnazială „I. A. Bassarabescu”, Ploieşti au avut de rezolvat 16 itemi, de tip grilă, din toate ariile curriculare, pe durata unei ore. "M-am simțit foarte bine. Mi-a plăcut concursul și sunt fericit că am obținut punctajul maxim."-a declarat Marin Ștefan, clasa a II-a, câștigătorul premiului I.
„La această ediție a concursului au participat 165 de elevi din județul Prahova, 20 de cadre didactice în calitate de asistenți şi evaluatori. S-au acordat 29 de premii și 49 de mențiuni.”-a precizat Vagneti Alina, profesor coordonator al acestei ediții.
Concursul „Turist în ţara mea” se află la ediţia a IV-a şi îşi propune dezvoltarea creativității elevilor din ciclul primar, dar și trezirea interesului acestora pentru obiectivele turistice din țara noastră. Ne mândrim cu participarea a 230 de elevi, atât din judeţul Prahova, cât şi din alte judeţe precum: Bihor, Maramureş, Arad, Buzău şi Bacău.
„Prin proiectul educaţional „Turist în țara mea” dorim să facem posibilă activitatea de creație plastică și literară pornind de la ceea ce reprezintă sufletul unui popor și anume obiectivele turistice care, la tot pasul, vorbesc despre istoria și frumusețea țării noastre. Astfel, prin cele două secţiuni Creaţii literare şi Creaţii plastice, s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de a aprecia obiectivele turistice pe care elevii le vizitează în cadrul activităților extrașcolare sau familiale”-au declarat Cucu Anișoara și Mutu Nicoleta, coordonatoarele acestei ediții. Elevii claselor a IV-a au participat direct la concurs, la secțiunea a III-a, prezentând PPT-urile, dând dovadă de originalitate şi spontaneitate. Felicitări tuturor!