Controale ITM Prahova, în domeniile ”Învățământ preșcolar” și ”Activități de îngrijire zilnică pentru copii”

04 Apr 2024 10:28
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în perioada 25 - 29 martie 2024, Campania naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individual de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniile ”Învățământ preșcolar” – cod CAEN 8510 și ”Activități de îngrijire zilnică pentru copii” cod CAEN 8891.
Obiectivele campaniei au fost :
- Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniile menționate.
- Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare ;
- Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.
Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relaţii de muncă au verificat un număr de 34 agenţi economici inspectorii și au constatat o serie de deficienţe pentru care au aplicat 3 sancțiuni contravenționale și au dispus măsuri în vederea remedierii acestora:
- neactualizarea regulamentului intern;
- neachitarea drepturilor salariale la termenul negociat în contractele individuale de muncă;
- lipsa criteriilor de evaluare a salariaților.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova vrea pe această cale să asigure toate persoanele interesate de disponibilitatea totală pentru lămurirea oricăror probleme legate de relațiile de muncă, conform atribuțiilor specifice încredințate de legiuitor instituției noastre, continuând să depună eforturi în vederea sprijinirii dezvoltării unor relații armonioase între angajați și angajatori, bazate pe respect reciproc și respectarea tuturor principiilor și normelor legale în vigoare. Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare, va fi o prezenţă constantă în comunitate şi nu va ezita să sancţioneze abaterile de la normele în vigoare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677