Controale la locurile de joacă, parcuri de distracții, Aqua Parcuri, tiroliene și alte zone de agrement

14 Jun 2021 09:47
Controale la locurile de joacă, parcuri de distracții, Aqua Parcuri, tiroliene și alte  zone de agrement
Echipe mixte ANPC - ISCIR vor efectua controale la locurile de joacă, parcuri de distracții, Aqua Parcuri, tiroliene și alte activități care vizează zonele de agrement pentru a proteja, în primul rând, sănătatea și securitatea consumatorilor, transmite Autorittatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
În acest scop, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) au semnat un protocol de colaborare privind constituirea de echipe mixte formate din comisari ANPC și inspectori de specialitate ISCIR, care vor controla activitatea și echipamentele de agrement, în scopul prevenirii accidentelor produse de acestea.
Acest demers prevede și faptul că, se pot constitui echipe mixte de control pentru verificarea respectării condițiilor de introducere pe piață a produselor din domeniile reglementate, precum și a legislației în domeniul protecției consumatorilor.
”Protocolul încheiat încheiat între cele două instituții acoperă un domeniu important și sensibil: activitatea de agrement. ANPC împreună cu ISCIR vor colabora, în primul rând, pentru protejarea vieții, sănătății și securității oamenilor. Astfel, se va răspunde nevoii de eficientizare a activității de control și asigurării unui cadru care să întărească protecția intereselor consumatorilor și va duce la inițierea demersurilor necesare care să îmbunătățească legislația în domeniu și să prevadă atribuții concrete și clare ale ANPC și ISCIR”, a declarat Claudiu DOLOT, președintele ANPC.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677