Cum va fi marcata Ziua Culturii Nationale de catre Primaria Ploiesti

13 Jan 2022 18:04
Cum va fi marcata Ziua Culturii Nationale de catre Primaria Ploiesti
Primăria Municipiului Ploiești, Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești și Casa de Cultură “I.L. Caragiale” a municipiului Ploiești organizează o serie de manifestări, menite să marcheze ziua de 15 ianuarie, dată la care românii serbează Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 172 de ani de la nașterea poetului nostru național, Mihai Eminescu.

Astfel, vineri, 14 ianuarie a.c., la ora 11.00, vor fi depuse flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu, din Centru Civic al orașului, în memoria geniului poeziei românești.

În aceeași zi, ploieștenii vor putea viziona, în sistem online, un film documentar realizat de Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești, „Eminescu, între teluric și oniric”, precum și o expoziție de carte dedicată Zilei Culturii Naționale (http://www.bibliotecaprahova.ro/ ).

De asemenea, vineri, 14 ianuarie a.c., va avea loc, începând cu ora 10.00, un recital de poezie susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale „Radu Tudoran” din Blejoi, coordonator doamna Daniela Fazacaș, iar la ora 10.20, va avea loc vernisajul expoziției colective a Cenaclului de Arte Plastice „ARCADE – IOAN TITUS DRĂGHICESCU”.
Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești derulează, în contextul amintit mai sus, cea de-a IX-a ediție a Concursului județean de recitări „Ca un Luceafăr am trecut prin lume”, competiție dedicată exclusiv liceenilor (cursuri de zi), care se va desfășura online, până în data de 21 ianuarie 2022. Totodată, activitatea „Aproape de Eminescu”, organizată tot de această instituție de cultură a municipiului nostru, va avea loc în data de 13 ianuarie 2022, evenimentul adresându-se elevilor din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial și liceal - cursuri de zi) din întreg județul Prahova (https://casadecultura.ro/ ).


Sursa foto: infopensiuni.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677