De Ziua Sarutului, aflam povestea de dragoste a corbilor de mare cu picioare albastre. Partenerii formeaza cupluri pe viața, desi femela uneori insala

06 Jul 2022 09:53
Cu ocazia Zilei Internaționale a Sărutului, sărbătorită anual, pe 6 iulie, Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” ne spune “o poveste de dragoste în... pantofiori albaștri”:

“Corbul de mare cu picioare albastre (Sula nebouxii) este o specie întâlnită pe coasta vestică a Americii Centrale și de Sud. În insulele Galapagos se află aproape jumătate din membrii acestei specii. Este o pasăre marină recunoscută pentru culoarea albastră a picioarelor prezentă atât la mascul cât și la femelă, culoare cu rol foarte important în ritualul de curtare. Cu cât sunt mai albastre picioarele, cu atât mai atrăgător este partenerul.

Masculul își începe ritualul prin etalarea cu mândrie a picioarelor în fața femelei, printr-un mers lent și țanțoș. Ritualul include o postură în care masculul „privește spre cer”, întinzându-și lung ciocul în sus, deschizându-și larg aripile și ridicându-și în același timp coada. Apoi oferă femelei cu ciocul material potrivit pentru construcția cuibului și își încheie ritualul cu o nouă etalare a picioarelor. Partenerii formează cupluri pe viață.

Chiar dacă uneori femela înșală masculul, nu se pune problema de despărțire, deoarece masculul are grijă ca oul depus de femelă în cuib, pentru a fi clocit, să fie al lui”


?:Shutterstock

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Felicitări, Raul Petrescu! Omul potrivit la locul potrivit! Avem nevoie de oameni ca tine, bine pregătiți și întreprinzători, în toate domeniile! Succes!
Pe site ANPC nu se poate depune reclamatii,am incercat 3 zile la rând,ar trebui desființat
Curs valutar
EUR Euro 4.8909 0.0000
USD Dolarul SUA 4.7450 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7696 0.0000
CHF Francul elvetian 5.0380 0.0000
XAU Gramul de aur 272.6466 0.0000