Debut turistic promițător al lunii Ianuarie pe Valea Prahovei, in ciuda restricțiilor impuse de noul val al pandemie

10 Jan 2022 13:48
Debut turistic promițător al lunii Ianuarie pe Valea Prahovei, in ciuda restricțiilor impuse de noul val al pandemie
Sărbătorile de iarnă au trecut cu brio peste testul pandemic, măsurile de combatere a virusului nu au fost drastice, astfel că turiștii s-au putut bucura de libertatea de altă dată.
Weekendul care tocmai a trecut, a umplut din nou stațiunile de pe Valea Prahovei unde a nins ca în povești. Pârtiile au funcționat cu mici probleme, la Sinaia a fost ceață și vântul a batut cu putere, acest lucru a facut ca gondola să-și întrerupă ceva timp activitatea, la Bușteni pârtiile au fost deschise.
Și prețurile sunt ceva mai accesibile după sărbători. Tarifele au scăzut, în medie, cu 30-40%, conform reprezentanților din turism. În unele cazuri sunt reduceri în timpul săptămânii. Un manager hotel 4 stele: ”Tarifele încep de la 450 de lei până la 800 de lei, gradul de ocupare este de sută la sută”.
Nu putem spune acest lucru despre perioada care va sa urmeze. Din păcate un nou val pandemic aduce cu sine noi restricții care îngrădesc desfășurarea firească a acestor activități. Masca devine obligatorie atât în interior cât și în exterior în stațiunile de pe Valea Prahovei.
Iubitorii sporturilor de iarnă, și nu numai, pot profita în perioada 10 ianuarie – 28 februarie 2022, de reduceri tarifare atractive de 25% prin oferta “Trenurile Zapezii” disponibila la trenurile InterRegio CFR Calatori care circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru schi. Potrivit companiei, “Trenurile Zapezii” reprezinta o alternativa rapida la aglomerația din trafic in special pe Valea Prahovei.
Pentru mini-vacanța 21-24 ianuarie pronosticurile meteorologice arată că vremea o sa fie favorabilă, astfel ca sunt așteptate rezervări pe ultima sută de metri.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677