Descoperire arheologică la Ceptura după ce un mal de pământ s-a surpat-FOTO

19 Jun 2024 16:50
Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova anunță că marți a fost cercetat un mormânt în localitatea Șoimești, comuna Ceptura, în zona dealului Merez. Potrivit reprezentanților muzeuluui, într-un mal de pământ, rupt de ploile puternice căzute în săptămâna trecută, un localnic a descoperit un craniu uman aflat în stare bună de conservare. După ce instituția din Ploiești a fost anunțată de către autoritățile locale, o echipă de arheologi formată din Alin Frînculeasa, Octav Negrea de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Daniel Garvăn de la Muzeul Județean Buzău, a intervenit pentru a salva descoperirea arheologică făcută întâmplător.
”A fost cercetat un mormânt de inhumație cu ritual creștin, atribuit unei persoane subadulte (copil). Descoperirea completează informațiile privind evoluția sitului arheologic de pe dealul Merez aflat la vest de satul Șoimești și est de localitatea Urlați, loc în care muzeul din Ploiești în colaborarea cu cel din Buzău deruleză cercetări sistematice începând cu anul 2014. În toți acești ani au fost descoperite numeroase artefacte atribuite epocii eneolitice, cultura Cucuteni și periodei timpurii a epocii bronzului, culturile Glina-Schnekenberg și Monteoru”, a precizat arhg.dr. Alin Frînculeasa.
foto: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677