Din 10 ianuarie au început înscrierile în vederea admiterii în colegiile naționale militare/Criteriile de recrutare

12 Jan 2022 11:59
Din 10 ianuarie au început înscrierile în vederea admiterii în colegiile naționale militare/Criteriile de recrutare
Pentru elevii din clasele a VIII –a care își doresc să îmbrățișeze cariera militară momentul mult așteptat a sosit, au transmis reprezentanții Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza. Din 10 ianuarie au început înscrierile în vederea admiterii în colegiile naționale militare. Acestea se vor desfășura până pe 25 martie.
Pentru înscriere, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului.
Desfășurarea activităților de recrutare și selecție se realizează astfel:
- 10.01 - 25.03.2022 - înscrierea candidaților;
- 17.01 - 08.04.2022 - susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul centrului zonal de selecţie şi orientare, conform precizărilor primite de la recrutor;
- 31.01 - 22.04.2022 - efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.
Probele de selecție sunt: psihologice, fizice și interviu de evaluare finală.
-Selecția se desfășoară în cele patru centre zonale de selecție și orientare: Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.
Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi”Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.
Criterii specifice de recrutare:
- vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
- absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial ori să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale - ultima etapă a concursului de admitere.
Atenție:
- Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.
foto Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677