Din nou campioni: CSM Petrolul Ploieşti „U14” – ACS Dan Dacian 73-63!

06 Mar 2023 09:47
CSM Petrolul Ploieşti „U14” este, pentru al treilea an consecutiv, campioana României la baschet masculin, după încă un sezon în care nu a cunoscut gustul înfrângerii! Au fost, de data aceasta, 26 de victorii consecutive obţinute de-a lungul ediţiei de campionat “2022-2023”, cea mai frumoasă fiind, fără îndoială, cea obţinută în această după.amiază, în finala cu ACS Dan Dacian Bucureşti!

Băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Marian Angelian au câştigat cu 73-63 (19-17, 28-17, 13-11, 13-18) o partidă desfăşurată într-o atmosferă senzaţională, cu aproape 1000 de spectatori prezenţi în tribune şi două galerii care au cântat neîncetat, indiferent de scorul de pe tabelă. Victoria a confirmat cele două succese obţinute de CSM Petrolul Ploieşti în acest sezon în faţa bucureştenilor, una în campionat, alta în EYBL, şi a răsplătit echipa care a alergat mai mult, a fost mai agresivă şi are, indiscutabil, două indivdualităţi care pot face diferenţa la această categorie de vârstă: Vlad Borcan şi David Iordăchescu. A fost, însă, la fel ca în toate meciurile, un nou efort colectiv deosebit al băieţilor noştri, mingile “furate” adversarilor stând mărturie în acest sens, şi un nou titlu national care nu poate fi contestat!
În această după-amiază, pentru CSM Ploieşti au jucat: Vlad Borcan (27 puncte, 2×3, 13 recuperări), David Iordăchescu (19, 3×3), Tudor Mihalea (8, 1×3), Teodor Mihalea (7, 1×3), Andrei Marcu (6), Andrei Nicolae (3), Ciprian Coniac (2), Ştefan Dobre (1), David Ilie, Alexandru Petre, Rareş Tudorie, Roberto Săndulescu. Listei campionilor li se adaugă Filip Barbu şi Darius Coman, care au evoluat, şi ei, de-a lungul Turneului Final.

Conform tradiţiei, Federaţia Română de Baschet a oferit şi premii individuale, iar CSM Petrolul Ploieşti a avut trei remarcaţi: conducătorul de joc Ciprian Coniac a fost declarat “cel mai bun pasator”, având 19 assisturi, David Iordăchescu a fost considerat “cel mai de perspectivă jucător”, iar Vlad Borcan a fost declarat MVP-ul competiţiei!
Totodată, David Iordăchescu şi Vlad Borcan au fost incluşi în “best 5” al Turneului Final, alături de Horia Păsat (ACS Dan Dacian Bucureşti), Darius Miron (U-BT Cluj-Napoca) şi Răzvan Buzguţă (CSM CSU Oradea).
Celelalte premii indivuale le-au revenit lui Răzvan Buzguţă (CSM CSU Oradea – cel mai bun recuperator) şi lui Mihai Popa (ACS Stomart Praxis Iaşi – cel mai bun marcator – 109 puncte).
Sursa CSM Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677