Două auxiliare pentru elevii de gimnaziu, lansate, astăzi, de o profesoară a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești

18 May 2022 23:15
Lansarea celor două auxiliare a avut loc în cadrul “Bursei de valori educaționale – Săptămâna de excelență pentru elevi”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova și Primăria Municipiului Ploiești. Bursa se desfășoară în aceste zile la Palatul Culturii, Sala Coloanelor și Sala „Marea Unire”, și, pe lângă prezentarea ofertei educaționale a colegiilor și liceelor din județ, include și activități diverse, menite să valorifice calitatea învățământului prahovean.
În cadrul acestor manifestări, miercuri, 18 mai, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești a propus o lansare de carte. Astfel, au fost prezentate două auxiliare pentru gimnaziu, realizate de profesoara Oana Valeria Chelaru, și anume: „Capcanele gramaticii și literaturii române” și „Teste rezolvate de limba și literatură română pentru Evaluarea Națională”.
Prima lucrare, „Capcanele gramaticii și literaturii române” abordează o serie de probleme greu de asimilat de către elevii claselor V-VIII, , începând de la vocabular și gramatică și ajungând până la „capcanele” literare și este concepută ca o bază teoretică, susținută de exemple concrete, în vederea pregătirii curente, pe parcursul anului școlar, dar și pentru evaluările naționale.
Cel de-al doilea ghid, „Teste rezolvate de limba și literatura română pentru Evaluarea Națională - clasa a VIII-a” reprezintă o lucrare cu caracter aplicativ și reunește 25 de teste, structurate după modelul testelor model și al celor de antrenament publicate de Ministerul Educației Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a. Testele sunt însoțite de rezolvări integrale ale tuturor subiectelor, ceea ce le transformă într-un real instrument de lucru.
Prezentarea a fost urmărită cu interes de viitorii absolvenți de gimnaziu, veniți să studieze ofertele liceelor, cât și de foști și actuali elevi ai Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza”, care susțin și promovează valorile școlii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677