Două locuințe din Cerașu, distruse din cauza unui coș de fum neizolat

25 Sep 2024 09:04
Două locuințe din Cerașu,  distruse din cauza unui coș de fum neizolat
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Vălenii de Munte au fost solicitați noaptea trecută pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință din comuna Cerașu, sat Slon. Flăcările s-au extins și la o a doua casă:

"Pentru gestionarea operativă a evenimentului, au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.
La sosirea echipajelor de pompieri, o locuință ardea generalizat, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, flăcările propagându-se și la o a doua casă, afectată pe o suprafață de cca. 100 mp. Salvatorii au depus reale eforturi pentru lichidarea incendiului, prima locuință fiind afectată în totalitate, iar cea de a doua la nivelul acoperișului.

Nu au fost înregistrate victime.

La finalizarea intervenției, pompierii au stabilit că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere", au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Pompierii prahoveni au transmis și câteva sfaturi:

"Având în vedere faptul că în zona montană a județului cetățenii au început să utilizeze deja sobele pentru încălzirea locuințelor, reamintim o serie de reguli pe care trebuie să le respecte pentru a evita producerea unor evenimente nefericite:*
- Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens.

- În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile.

- Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

- La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.

- Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.

- Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).

În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru situații de urgență 112"

Sursa foto: ISU PRAHOVA

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677