Educatia de calitate presupune si parinti implicati! SCOALA VAZUTA PRIN OCHII PARINTILOR. DIALOG PENTRU CALITATEA EDUCATIEI.
In Scoala Magurele exista un parteneriat real intre profesori-parinti si copii.
Activitatile educationale desfasurate in acesta institutie de invatamant din Prahova in cadrul parteneriatului Scoala Parintilor a demonstart cat de importanta este implicarea activa a parintilor in asigurarea calitatii educatiei.
Stim cu totii ca parintii joaca un rol deosebit de important in educatia si dezvoltarea copiilor lor tocmai de aceea colaborarea loc activa cu profesorii este cruciala pentru succesul elevilor. Relatia dintre parintii si scoala trebuie sa se bazeze pe o comunicare si un parteneriat deschis, ambele avand ca scop asigurarea unei cresteri sanatoase si echilibrate a copilului. Este important sa intelegem ca suntem de aceeasi parte a baricadei atat noi profesorii cat si parintii! Un parinte implicat inseamna un elev motivat! A declarat Claudia ILIESCU – director Scoala Magurele
Implicarea parintilor presupune sustinerea si promovarea unei atitudini pozitive fata de invatare si fata de profesori in fata copiilor. Atunci cand parintii se implica in activitatile derulate in scoala, copiii se simt apreciati, sustinuti si valorizati devenind astfel mult mai responsabili.
Pe parcursul acestui an scolar, in Scoala Magurele parintii au fost prezenti in viata scolii si implicit alaturi de copiii lor la numeroase activitati educationale: Festivalul fructelor de toamna, Romania noastra, Da fapta buna mai departe, Eminescu ne vorbeste prin copiii nostri, Lumea fascinanta a teatrului etc
In aceasta scoala sunt organizate lunar activitati pentru fiecare grupa/clasa de elevi la care participa parintii impreuna cu copiii: Aspiratiile mele, intre dorinta si realizare, Generatia digitala, Bagajul meu de calatorie spre viitorul carierei, Timpul, comoara risipita sau investita?
Un proverb chinezesc spune „Spune-mi și o să uit ,Arată-mi și poate îmi amintesc, implică-mă și sigur o să înțeleg.” Asadar, acolo unde exista motivatie, deschidere, comunicare sincera, colaborare si implicare se pot pune bazele unei educatii de calitate si durabile.