Evenimente organizate de Ziua Culturii Naţionale la muzeele din Prahova

17 Jan 2022 08:56
Evenimente organizate de Ziua Culturii Naţionale la muzeele din Prahova
Mai multe evenimente omagiale dedicate personalităţilor culturii prahovene şi naţionale au fost organizate, în Prahova, atat fizic cat si şi în mediul virtual, pe paginile de facebook ale secţiilor muzeale.
Astfel, la Muzeul Memorial „Constantin şi Ion Stere” Bucov vineri, de la ora 10.30 a avut loc recitalul de poezie: „Dor de Eminescu”, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova de la Ora 11.00 a avut loc o- Micro-expoziţie temporară: „In Honorem prof. Nicolae Simache (1905 - 1972), la Muzeul „Ion Luca Caragiale” a avut loc „Caragiale şi Eminescu” – online, la Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” a avut loc Paul Constantinescu - ciclul „Patru madrigale” pe versuri de Mihai Eminescu – online, la Muzeul „Casa Domnească” Brebu a avut loc Matineu muzeal: „Mihai Eminescu în amintirile contemporanilor săi” unde au participat elevi ai Şcolii Gimnaziale „Matei Basarab” Brebu.
Pe data de 15, sambata, Filarmonica „Paul Constantinescu” a gazduit un concert extraordinar de jazz de la ora 19:00, acesta a putut fi si vizionat online. La Muzeul „Conacul Pană Filipescu” Filipeştii de Târg, a avut loc un eveniment online , Evocare: „Gheorghe Grigore Cantacuzino, Nababul”, la Urlati la Muzeul „Conacul Bellu” a avut loc de la ora 11.30 – Medalion omagial: „Un luceafăr răsărit în liniştea uitării - Eminescu”, deasemenea si la Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, a avut loc de la ora 11.00 – Expoziţie temporară: „Perfecţiune şi diversitate în opera lui Nicolae Iorga, la Muzeul „Crama 1777” Valea Călugărească a avut loc tot online „Din ipostazele vinului în cultura tradiţională românească” .

foto ilustrativ http://www.tvr.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Este corect sa fii controlat de bilet in statia de autobuz?Eu personal m-am simtit agresata de controlorul TCE.Oare nu este un abuz ?
Domnilor parlamentari,eu i-mi vreau țara înapoi! Vreau legi bune pentru poporul român! Dacă vă iubiți țara și sunteți responsabili pentru bunăstarea poporului ,nu vă fie frică și VOTAȚI Legea Suveranității.Poprul va fi recunoscător! Votați Legea!
Nu ar putea altetarii sa ne scuteasca?
Să dea Domnul să se realizeze toate puse în plan! Mult succes și țineți-vă de promisiuni că e păcat de acest monument al sării, mândria noastră a slanicenilor! Doamne-ajută!
Liftul când al mai puneți an funcționare
Curs valutar
EUR Euro 4.9457 -0.0015
USD Dolarul SUA 4.6170 -0.0152
GBP Lira sterlina 5.7676 -0.0578
CHF Francul elvetian 4.7889 -0.0026
XAU Gramul de aur 275.6983 -1.9541