Expoziția „Geometria formelor – roci și fosile”, fascinanta lume a mineralelor, la Muzeul de Științele Naturii

06 Oct 2024 13:51
Expoziția „Geometria formelor – roci și fosile”, fascinanta lume a mineralelor, la Muzeul de Științele Naturii
Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova deschide luni, 7 octombrie, expoziția „Geometria formelor – roci și fosile”, la sediul din Palatul Culturii Ploiești.
Cu prilejul organizării acestei expoziții, publicul vizitator are ocazia de a pătrunde în fascinanta lume a mineralelor și a paleontologiei și de a înțelege cum cristalele au forme atât de diverse și pot fi cubice, aciculare ori se pot întrepatrunde formând macle, iar amoniții pot avea cochilii sub forme de spirale plane, în timp ce melcii au cochilii conice, spiralate ori piramidale.
Cristalele captivează cu frumusețea și precizia lor geometrică, iar apariția și continua lor diversificare reprezintă unul dintre cele mai fascinante fenomene ale naturii. Amoniții, în schimb, au dispărut la sfârșitul erei mezozoice, iar fosilele lor se află în diverse locuri de pe glob, cele mai faimoase fiind cele din Madagascar.
Expoziția „Geometria formelor – roci și fosile” cuprinde piese deosebite din patrimoniul Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova și rămâne deschisă spre vizitare de marți până duminică, între orele 9.00-17.00, până la finele lunii noiembrie 2024.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677