Facilități fiscale pentru persone fizice sau juridice din Ploiești ale căror activități au fost întrerupte pe perioada stării de urgență

13 Aug 2020 13:04
Facilități fiscale pentru persone fizice sau juridice din Ploiești ale căror activități au fost întrerupte pe perioada stării de urgență
Persoanele fizice sau juridice ale căror activități au fost întrerupte pe perioada stării de urgență, în contextual crizei generate de SARS-COV2, beneficiază de anumite facilități fiscale, aprobate pe 5 august 2020 de Consiliul Local al municipiului Ploiești.
Termenul limită pentru depunerea cererii de acordare a facilității, însoțită de documentele aferente, este data de 15 septembrie 2020, inclusiv.
Depunerea cererii după data de 15 septembrie atrage dupa sine decăderea din dreptul de a mai solicita acordarea acestor facilități.
Toate detaliile referitoare la tipurile de facilități, precum și procedura de acordare a acestora, pot fi consultate pe site-ul www.spfl.ro și pe pagina de facebook a Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești.
Potrivit hotărârii de consiliul local:
- Aprobă reducerea impozitului pe clădiri aferent anului 2020 cu o cotă de 25%, pentru clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru
situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin
care se certifică întreruperea parțială a activității economice, în clădirile pentru care se
solicită reducerea impozitului.
(2) Aprobă Procedura de reducere a impozitului anual pe clădiri cu o cotă de 25% pentru clădirile la care se solicită reducerea impozitului, conform Anexei nr. 1, parte integrantă a prezentei hotărâri.
Art. 2(1) Aprobă scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, după caz, dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a efectelor
epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677