Familia Regala: prima acțiune publică externă dupa moartea Regelui Mihai

01 Mar 2018 09:06

Alteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, în zilele de 26-28 februarie 2018. A fost prima vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2018 și prima acțiune publică externă a Familiei Regale după trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I.

Alteța Sa Regală a efectuat vizita în compania președintelui Consiliului Național al Rectorilor din România, profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, și a 17 rectori reprezentând mari universități din București și din țară. Pe parcursul șederii în Emiratele Arabe Unite, Principele Radu a fost prezent în Emiratele Abu Dhabi, Dubai, Sharjah și Ajman.

Vizita Principelui Radu a început luni, 26 februarie 2018, la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

Luni dimineață, la Universitatea Zayed din Abu Dhabi, Principele Radu s-a întâlnit cu Alteța Sa Șeica Loubna bint Khaled Al Qasemi, președintele instituției. Au fost prezenți la întâlnire ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Abu Dhabi, Excelența Sa dl Adrian Măcelaru, profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, consulul general al României la Dubai, doamna Nicoleta Teodorovici, precum și vicepreședintele Universității Zayed. Principele și ceilalți oaspeți români au vizitat modernul campus al universității, fondată de Șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan cu exact 20 de ani în urmă.

Principele Radu și Șeica Loubna au discutat despre colaborarea dintre Universitatea Zayed și universități și organizații din România, în care studenți și profesori să facă un schimb de experiență profesională în domenii precum mass-media, arte vizuale, IT, business și activități sociale.

La Ministerul Educației al Emiratelor Arabe Unite, Principele Radu a fost primit de ministrul Educației, Excelența Sa domnul Hussain Bin Ibrahim Al Hammadi. La întâlnire a luat parte, în afară de oficialii români, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Emiratelor Arabe Unite la București, Excelența Sa domnul Ahmed Abdullah Saeed Bin Saeed Almatrooshi.

Alteța Sa Regală, profesorul Sorin Câmpeanu și ambasadorul României au discutat cu ministrul despre legătura pe care o pot stabili în mod direct numeroasele universități românești prezente, prin rectorii lor, în această vizită, și cele mai importante universități din Emirate. Au fost evocate domenii precum IT, fizica optică, înaltele tehnologii și științele aero-spațiale.

În cursul după-amiezii de luni, Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat Marea Moschee Șeicul Zayed din Abu Dhabi. Construcția a început în anul 1996 și s-a încheiat în anul 2007. Șeicul Zayed, care a pus piatra de temelie a monumentului (dar a decedat înainte de încheierea lucrărilor, în anul 2004), a dorit ca moscheea să fie o întruchipare a aspirațiilor pentru toleranță și generozitate, înțelegere și umanitate.

Anul acesta se împlinesc o sută de ani de la nașterea Șeicului Zayed, fondatorul Emiratelor Arabe Unite, considerat părintele națiunii.

Miercuri, 28 februarie 2018, Alteța Sa Principele Radu a vizitat Emiratele Dubai, Sharjah și Ajman.

În cursul dimineții, Alteța Sa Regală, însoțită de ambasadorul României, de consulul general și de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, a vizitat Universitatea Americană din Sharjah. Fondată acum douăzeci de ani de Alteța Sa Șeicul Sultan bin Muhammad Al Qasimi, Emirul din Sharjah, instituția de învățământ superior, organizată ca o entitate non-profit, găzduiește cinci mii de studenți din 100 de țări ale lumii, printre care și România. Facultățile de business, arhitectură și inginerie sunt printre cele mai apreciate în întreaga lume.

Universitatea dorește să includă România printre țările în care studenții și cei care urmează cursuri post-universitare să meargă, în cadrul anilor lor de studii. Alteța Sa Regală a propus cancelarului universității, Dr. Björn Kjerfve, ca universități românești cu profil de economie, inginerie și arhitectură să devină partenere cu Universitatea Americană din Sharjah, pentru a primi în țara noastră studenți, masteranzi și doctoranzi ai universității din Sharjah, pentru o perioadă a studiilor lor.

În continuare, Principele Radu și oficialii români au vizitat Emiratul Ajman, unde s-au întâlnit cu conducerea Universității de Medicină a Golfului.

Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu dr. Thumbay Moideen, fondatorul și președintele universității, creată acum douăzeci de ani. Particularitatea acestei universități este că posedă propriul spital, deschis pacienților din Emiratul Ajman și din întreaga federație.

Universitatea cuprinde facultăți de medicină generală, pediatrie, stomatologie, farmacie și are cursuri pentru studenți, masteranzi, doctoranzi, dezvoltând totodată o amplă activitate de cercetare științifică.

Universitatea dorește să-și extindă activitatea în România. Alteța Sa Regală s-a întâlnit, în cadrul vizitei, și cu cancelarul universității, profesorul Hossam Hamdy, căruia i-a sugerat să inițieze o colaborare cu România într-una din zonele cu puternic potențial balneo-climateric.

În cursul după-amiezii și serii, Principele Radu a participat, în Dubai, la Centrul Ismaelit, la o amplă întâlnire dedicată învățământului superior românesc. Au fost prezenți rectori din 17 universități din România, membri ai Corpului Diplomatic acreditat în Emiratele Arabe Unite, reprezentanți ai unor universități și companii din Abu Dhabi, Dubai și Sharjah. Seara a fost găzduită cu generozitate de Centrul Ismaelit, organizată de Ambasada României la Abu Dhabi și de Consulatul General al României la Dubai și inițiată de Consiliul Național al Rectorilor din România, condus de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu.
foto: Familia Regala

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677