„Fiul”, de Florian Zeller, cel mai recent spectacol al Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești

22 Mar 2023 17:30
„Fiul”, de Florian Zeller, cel mai recent spectacol al Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești
Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești a anunțat premiera celei mai recente producții a secției Dramă: FIUL, de Florian Zeller, traducerea Bogdan Budeș, regia Cristi Juncu. Aceasta va avea loc duminică, 26 martie, ora 18.30, în sala Teatrului „Toma Caragiu”.
*O piesă adaptată recent și pentru marele ecran, FIUL vorbește despre perioada dificilă și vulnerabilă a adolescenței: Nicolas are 17 ani și, după divorțul părinților, locuiește cu mama sa, Anne. Pierre, tatăl lui, s-a recăsătorit și are un băiețel împreună cu cea de-a doua soție. Atunci când află că Nicolas nu s-a mai dus la școală de 3 luni, Anne cere ajutorul lui Pierre, care este hotărât să facă tot ce îi stă în putință pentru a-i reda fiului său pofta de viață.
Florian Zeller, dramaturg și cineast francez, câștigător al Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat în anul 2021, caracterizează „Fiul” drept o poveste „profund umană”. Publicația franceză Le Point declară: „Piesa este o capodoperă”, iar Le Nouvel Observateur scrie: „Fiul este, fără îndoială, cea mai bună piesă a lui Florian Zeller”*, au transmis reprezentanții teatrului ploieștean.
Din distribuție fac parte Andi Vasluianu, Oxana Moravec, Ana Crețu, Ștefan Iancu, Ion Radu Burlan. Scenografia spectacolului este realizată de Carmencita Brojboiu, distinsă anul acesta cu Premiul pentru întreaga activitate din partea Senatului UNITER, iar coloana sonoră originală este semnată de Cristina Juncu; light design: Ionuț Aldea.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 14 ani; datorită formatului studio, locurile sunt limitate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Oamenii se implica,si primarul si viceprimarul.O zona superba,recomand sa va faceti o casuta aproape de padure.Am prieteni aici,abia astept sa scap de betoanele din Bucuresti.Omul sfinteste locul.O localitate in modernizare.Curat,aer proaspat,nepoluat,un izvor cu apa limpede.Revin cu drag la Bobolia
Este foarte necesar sa avem in Sinaia un birou ANAF cu servicii complete inclusiv Trezorerie,revenirea ANAF in Sinaia este un drum spre normalitate .
Cum se fac inscrierile Mulțumesc
Nu pot fi depuse reclamații pe site-ul ANPC. Ce altă modalitate poate fi folosită? O adresă de e-mail?
Incompetenți, iresponsabili și mă abțin să continui... Și Ceaușescu de ce a fost împușcat!? Chiar nimeni nu răspunde pt. că nu ni se asigură condiții de baza de trai!
Curs valutar
EUR Euro 4.9543 -0.0035
USD Dolarul SUA 4.6181 -0.0169
GBP Lira sterlina 5.7545 -0.0124
CHF Francul elvetian 5.0759 -0.0371
XAU Gramul de aur 289.0518 -3.6121