FOTO Lucrările la Căminul Cultural din Lipănești, în grafic/Proiectul are finanțare europeană

19 Jan 2022 12:54
Un amplu proiect cu finanțare europeană, ”Modernizare și dotare Cămin Cultural”, este în plină desfășurare în comuna Lipănești. Primăria a demarat, în vara anului trecut, lucrările de modernizare la Căminul Cultural din localitate, totul fiind conform graficului. Clădirea, ridicată în 1956, avea mare nevoie de reabilitare. Însă, fiind vorba de un proiect cu finanțare europeană, totul a necesitat un lucru esențial: timp. Ideea a fost conturată în 2016 când a început și documentația tehnică. Așa se face că s-a făcut studiu de fezabilitate iar apoi, în 26.07.2017, proiectul a fost depus la AFIR Târgoviște. Contractul de finanțare s-a semnat pe 7.06.2018. Doi ani mai târziu a fost organizată licitația pentru execuție iar în august 2020 s-a dat ordinul de începere. Urmează, după ce construcția este finalizată, să fie organizată și licitația pentru dotarea căminului cultural. În cadrul lucrărilor a fost reabilitată structura de rezistență a clădirii, s-a realizat o placă de beton pe întreaga suprafață a căminului, s-a schimbat acoperișul. Se face izolare termică, instalațiile sanitare, electrice sau termice sunt noi, s-a schimbat tâmplăria. Vor fi montate scaune noi iar căminul va avea instalație de sonorizare.
” Păstrăm destinația Căminului Cultural. A fost uan dintre obligațiile ca proiectul să fie eligibil. Avem ansamblu de dans popular, avem grup de dans de societate, grup vocal și grup de șah. Vom ține cursurile în căminul cultural”, a declarat primarul comunei Lipănești, Robert Nica.
Proiectul pentru lucrări are o valoare de aproximativ 2.000.000 lei, fără TVA și 191.000 de lei, fără TVA, pentru dotări.
Lucrările la Căminul Cultural Lipănești ar urma să fie finalizate în vara acestui an.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677