FOTO – Ministrul Sanatatii, vizita la Centrul de Evaluare si Tratament din Valenii de Munte, deschis pentru pacientii COVID

21 Jan 2022 15:34
Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, au vizitat astazi Centrul de Evaluare COVID-19, organizat in cadrul Spitalului Orasenesc Valenii de Munte. Unitatea medicala face parte din rețeaua natională a celor 230 de Centre de Evaluare și Tratament, in care sunt tratati pacientii COVID-19 care manifesta simptome usoare sau medii. Din acestea, 173 sunt deschise in prezent.

“Am venit astazi, insotit de domnul ministru Alexandru Rafila, sa aratam foarte clar ca ceea ce a promis PSD se si intampla. Am promis cresterea testarilor, am promis deschiderea centrelor de evaluare si tratament pentru cei care au COVID de asemeni am promis antivirale in farmacii. Centrul de la Valenii de Munte e centrul orasenesc mediu, ceea ce inseamna ca coboram din zona urbana aglomerata catre zona rurala si oraseneasca mediu”, a declarat Marcel Ciolacu, presedinte PSD, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Valenii de Munte.
Ministrul Sanatatii a explicat, in cadrul conferintei de presa sustinuta dupa vizita centrului, care au fost masurile luate imediat dupa venirea la guvernare. Astfel, acum pacientii au acces imediat la testare, la medicul de familie, testari ce sunt decontate de stat. Persoanele diagnosticate cu COVID pot fi indrumate la centrele de evaluare unde au parte de o investigatie completa, analize de sange si o radiografie sau computer tomograf, dupa caz. O alta masura luata a fost plata medicilor de familie pentru monitorizarea la domiciliu a pacinetilor bolnavi de COVID.

”Am vazut aici la Valeni un foarte frumos si bine organizat centru de evaluare a pacientilor, nu au avut inca primul pacient, dar cu siguranta in cursul zilei de azi va veni aici un prim pacient si cu siguranta va beneficia de bune servicii de evaluare. Daca un pacient are nevoie de tratament antiviral, primeste acest tratament aici in centru, daca pacientul are o forma de boala care necesita oxigen, atunci este indrumat imediat la spital, daca are nevoie de terapie intensiva este indrumat in una din sectiile de terapie intensiva care trateaza astfel de pacienti”, a precizat Alexandru Rafila, Ministrul Sanatatii.
Scopul infiintarii acestor centre de evaluare si tratament, spune ministrul sanatatii, este apropierea fata de domiciliul cetateanului, facilitatea accesului la servicii medicale, scaderea presiunii pe spitale si pe camerele de garda ale spitalelor care devenisera locuri de tratament pentru foarte multi pacienti.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677