Primarul si Consiliul Local din comuna Paulesti au ridicat, pe cel mai inalt deal din localitate, pe locul unei foste cazarme, un monument in forma de cruce, inchinat soldatilor care au aparat zona in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Crucea este una impresionanta, avand o inaltime de 12 metri, ridicata pe o platforma de 45 metri lungime si 13 metri latime, exact cat avea cazarma. Crucea este luminata pe timp de noapte.
“Ce poate fi mai frumos decat sfintirea acestui monument in forma de cruce, prin care reconstituim un loc de memorie, un loc de aducere aminte pentru jertfa suprema a Armatei Romane si a eroilor pe care
i-a dat Paulestiul si tara, chiar de ziua Inaltarii Sfintei Cruci.(..) Acest monument este cladit peste ruinele nor cazemate care adaposteau baterile antiaeriene romanesti in Cel De-al doilea Razboi mondial si peste care s-a dezlantuit infernul din ceruri. Pe acest deal s-a suferit si s-a murit pentru ca rafinariile din vale, pamanturile noastre si oamenii sa fie protejati. Acum este liniste si inca ne putem bucura de pace. Datoram acest lucru si ostasilor români care au fost ingropati aici, sub bombardamente”, a spus Sandu Tudor, primarul comunei Paulesti, in discursul sau.
Crucea a fost ridicata pe Dealul Degerati din comuna Paulesti unde a existat o fortareata in care a functionat Comandamentul Aparari Antieriene - unul dintre cele mai performante sisteme de aparare antiaeriana din Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Din datele istorice reiese ca din cele 250 de avioane inamice doborate, 139 au fost localizate de acest comandament. Astfel, bateriile antiaeriene de pe Dealul Degerati au salvat vietile localnicilor, dar si pe cele ale cetatenilor orasului Ploiesti. Au fost totodata salvate si rafinariile vizate de raidurile aeriene. Adapostul antiaerian din Paulesti era un tunel sapat in pamant, în zig-zag, cu lungimea de aproximativ 50 de metri, cu doua intrări, cu structura din stalpi şi grinzi de lemn, inalt de circa trei metri.
Autoritatile locale din Paulesti au anuntat ca in fiecare an pe data de 14 septembrie se vor aduce omagii si se vor depune coroane, in cinstea eroilor la noul monument din localitate.
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări.
Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!!
Doamne, ajută-ne!!!