Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova, 2 aprilie 2020

02 Apr 2020 12:59
În data de 2 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 4185 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieșit de sub această măsură 863 persoane, în timp ce alte 351 au intrat în izolare voluntară pentru o perioadă de 14 zile. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 314 persoane.
În cursul zilei de marți, 1 aprilie, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor Interne au verificat 2230 locații unde se află persoane în auto-izolare și 67 de agenți economici.
În urma controalelor a fost întocmit un dosar de cercetare penală și au fost aplicate 440 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 315.000 lei. Toate au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare.
De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au dat 3291 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 3.200.000 lei.
Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, o persoană a fost plasată în carantină forțată, în ultimele 24 de ore, ca urmare a încălcării măsurii de izolare la domiciliu.

Vă reamintim că începând cu data de 2 aprilie, se aplică amenzile majorate pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență.
Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.
Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

" confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
" interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
" suspendarea temporară a activității;
" desființarea unor lucrări;
" refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.



COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677