Înnoire și binecuvântare la mănăstirea prahoveană Ghighiu

15 Aug 2022 09:13
Înnoire și binecuvântare la mănăstirea prahoveană Ghighiu
Pelerinii și obștea Mănăstirii Ghighiu, situată la periferia orașului Ploiești, au început aseară sărbătorirea hramului vetrei monahale, „Adormirea Maicii Domnului”. Potrivit Ziarului Lumina, “în mijlocul măicuțelor care se nevoiesc în acest așezământ a poposit Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

După săvârșirea de către un sobor de preoți a slujbelor Vecerniei Mari unită cu Litia și Privegherii, în cadrul căreia a fost cântat, la momentul îndătinat, Prohodul Maicii Domnului, în trei stări, ierarhul a săvârșit rânduiala târnosirii Altarului de vară al mănăstirii. Astfel, după așezarea în piciorul Sfintei Mese a Altarului a fragmentelor de sfinte moaște mucenicești, prestolul a fost spălat, stropit cu apă sfințită, uns cu Sfântul și Marele Mir și pecetluit”

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna ziua. Urmarim cu interes aceasta disputa dintre doua institutii , care i-si bat joc de atatia ploiesteni, (Consiliul judetean si Primaria Ploiesti ),ne platim taxele si impozitele curente si regretam ca am votat niste persoane care nu au nici o remuscare pentru situatia creata in acest Municipiu. Si ca sa va dati seama de gravitatea situatiei, pe langa faptul ca nu mai avem apa calda de mai bine de o luna (si nu avem nici speranta ca vom avea si caldura in aceasta iarna ), pe usa blocului este afisata instiintarea ca trebuie sa schimbam repartitoarele de costuri la calorifere !!! Intreb si eu care este ideea de a schimba aceste repartitoare , nefiind siguri ca in aceste calorifere vom mai avea agent termic ?
Felicitari Dom.primar pentru acest proiect
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Curs valutar
EUR Euro 4.9437 0.0000
USD Dolarul SUA 5.0679 0.0000
GBP Lira sterlina 5.6284 0.0000
CHF Francul elvetian 5.1569 0.0000
XAU Gramul de aur 269.8092 0.0000