INTERVIU Elevi de 10/ După contestații, o absolventă a Colegiului Militar din Breaza are media 10/ Eva-Antonia: “După afișarea primelor note, mi-am făcut o autoevaluare, astfel, la aflarea rezultatelor inițiale, am fost surprinsă, în mod negativ”

01 Jul 2022 20:03
INTERVIU Elevi de 10/ După contestații, o absolventă a Colegiului Militar din Breaza are media 10/ Eva-Antonia: “După afișarea primelor note, mi-am făcut o autoevaluare, astfel, la aflarea rezultatelor inițiale, am fost surprinsă, în mod negativ”
În urma contestațiilor, Eva-Antonia Nedelcu de 19 ani, absolventă a Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, a reușit să obțină media 10 la bacalaureat. De altfel, ea este și șefa de promoție a instituției. În trecut a urmat cursurile Școlii Gimnaziale nr. 112 și ale Școlii Gimnaziale nr. 94 din București.
Eva-Antonis este pasionată de tirul cu arma, fiind căpitanul lotului de tir al colegiului în clasa XII-a și componentă a acestui lot pe parcursul primilor trei ani de liceu. De asemenea, manifestă interes pentru zona de social media, creând, an de an, videoclipuri de promovare a ofertei educaționale pentru liceele militare și fiind, încă de la finalul anului 2019, prima vlogăriță a Armatei Române. Printre pasiunile ei se mai numără lectura, în special literatura în limba engleză, șahul, fotografia, dansul și muzica.

1. Ce te-a determinat să depui contestație? Cum ai reactionat când ai vazut rezultatele inițiale? Ce sentimente te-au încercat când ai vazut rezultatele de astăzi?
După afișarea baremelor, la finalul fiecărei probe din cadrul examenului de bacalaureat mi-am făcut o autoevaluare, astfel, la aflarea rezultatelor inițiale, am fost surprinsă, în mod negativ. În urma discuțiilor cu profesorii de specialitate, având încredere în lucrarea pe care am conceput-o, am decis să depun contestație, pentru ca astăzi să mă pot bucura de rezultatele finale.

2. Cum te-ai pregătit pentru examen? Au fost și meditații? Cum ai stat la capitolul timp liber?
Consider că pregătirea pentru examenul de bacalaureat începe încă din momentul în care pășești pe porțile liceului pentru prima dată. Astfel, având dorința de a obține media 10 în bac încă din clasa a 9-a, am îmbinat cunoștințele acumulate în mod constant, în cadrul liceului, cu pregătirile suplimentare, reprezentând combinația perfectă pentru atingerea performanței propuse. În ceea ce privește timpul liber, am profitat la maxim de el, însă, cu o lună înainte de examen, am decis să-mi canalizez mare parte din timp pentru a intensifica pregătirea. Astfel, acum mă pot bucura de avantajele care au venit la pachet cu obținerea mediei de 10, având înaintea mea o vară plină de distracție, cu participarea gratuită la festivalurile organizate în țară și multe alte beneficii.

3. Ce rol au avut profesorii cu care te-ai pregătit?
Rolul profesorilor a fost definitoriu în evoluția mea, atât pe plan școlar, cât și pe plan personal.

4. Ce rol a avut familia?
Părinții mei au avut și vor avea mereu cel mai important rol în viața mea, fiind susținătorii mei numărul 1. În ceea ce privește procesul de învățare, au fost mereu alături de mine și mi-au creat întotdeauna un mediu propice de învățare, facilitând astfel obținerea rezultatului mult dorit. Îi sunt veșnic recunoscătoare lui Dumnezeu că m-a adus în această familie și le mulțumesc din suflet părinților mei pentru tot ceea ce fac pentru mine.

5. Ce a însemnat pentru time pandemia? Școala online a fost benefică sau ți-a îngreunat pregătirea pentru examen?
Pandemia a reprezentat un element de noutate la nivel mondial, însă aceasta nu m-a împiedicat cu nimic în procesul de învățare.

6. În liceu, ai participat și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Pe parcursul anilor de liceu am participat la numeroase concursuri școlare, cele mai notabile rezultate obținându-le în domeniul științelor exacte, fiind premiată 2 ani la rând cu premiul 3 în cadrul Concursului Național de Fizică Online PHI și obținând premiul special pentru cea mai bună lucrare la fizică la concursul județean "Octav Onicescu". Pe parte militară, am participat și obținut locul 1 la șah, cu echipa, la spartachiada mică din 2019, iar în 2022 locul 2 la tir, cu echipa, și locul 1 cu liceul la Olimpiada Sportului Militar, desfășurată între cele 5 colegii militare. De asemenea, am coordonat echipa Media în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 UMBRELLA și am fost redactorul și redactorul - șef al revistei C@ntemiristul timp de 2 ani de zile.

7. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Mi-am propus să urmez cursurile Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I" din București deoarece am o mare pasiune pentru domeniului ingineriei militare.

8. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci înstrăinătate?
Pe viitor, îmi doresc să rămân în țară, acesta fiind principalul motiv pentru care nu am luat parte la procesul de selecție pentru învățământul superior militar din străinătate.


9. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitori bacalaureatul?
Celor care vor susține bacalaureatul în anii viitori le recomand să se pregătească în mod temeinic și să dea dovadă de ambiție, astfel încât, la afișarea rezultatelor, bucuria să fie pe măsură.

Echipa prahova-news.ro p felicită pe Eva Antonia și îi urează succes în continuare!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677