Un singur absolvent al Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești a obținut media 10 la bacalaureat anul acests. Este vorba despre Mihnea Andrei Alexe, în vârstă de 18 ani, care a învățat aici încă din gimnaziu. Întrebat ce pasiuni are, tânărul ne-a spus că îi place să schieze, să facă voluntariat și să învețe lucruri noi din orice domeniu. Spune că este o persoană muncitoare și ambițioasă, însă câteodată poate fi perfecționist, lucru care poate fi atât pozitiv, cât și negativ, mai ales când lucreaza contra cronometru. Este capabil să lucreze destul de bine în condiții stresante, însă câteodată nu poate să accepte faptul că nu tot ceea ce face poate fi perfect.
1. Cum ai reacționat în momentul în care ai văzut rezultatele la Bacalaureat? Te așteptai? Ți-ai propus să iei 10 pe linie?
În momentul în care am văzut rezultatele la bacalaureat am fost în extaz, am simțit că toată munca pe care am depus-o de-a lungul acestor 4 ani a fost răsplătită și că a meritat tot efortul.
2. Cum te-ai pregătit pentru examen? Au fost și meditații? Cum ai stat la capitolul timp liber?
Pregătirea pentru examene a fost mereu prioritatea mea numărul 1, atât cel de bacalaureat cât și cel de admitere la facultate. Am depus un efort considerabil pentru a învăța la toate materiile, cu ajutorul profesorilor de la clasă. Am reușit, însă, să-mi găsesc destul timp liber pentru a mă distra și sunt sincer mândru de mine că am găsit acest echilibru între a învăța și a-mi petrece timpul liber relaxându-mă.
3. Ce rol au avut profesorii cu care te-ai pregătit?
Profesorii care m-au pregătit sunt o parte vitală din viața mea. Toate aceste persoane minunate sunt ca o a doua familie pentru mine și nu îmi pot exprima prin cuvinte gratitudinea față de dumnealor - sunt niște persoane de-a dreptul minunate, fără de care nu aveam niciodată posibilitatea de a ajunge la acest nivel. Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" mi-a oferit șansa unică de a obține aceste rezultate și mulțumesc tuturor persoanelor minunate din cadrul acestei instituții pentru suportul oferit.
4. Ce rol a avut familia?
Familia a fost, bineînțeles, și ea un factor major în atingerea acestor rezultate. Părinții mei m-au susținut dintotdeauna și au depus un efort considerabil pentru a îmi acorda posibilitatea de a ajunge la acest nivel, și, din nou, nu îmi pot exprima prin cuvinte gratitudinea pe care o simt față de ei.
5. Ce a însemnat pentru tine pandemia? Școala online a fost benefică sau ți-a îngreunat pregătirea pentru examen?
Pandemia a fost, bineînțeles, un minus în ceea ce privește situația școlară; însă profesorii au reușit să țină pasul și să predea la fel de bine in mediul online și în cel hibrid. Chiar dacă a fost mai greu de învățat în acest mod, nu pot spune că a fost un obstacol prea mare, datorită eforturilor depuse de profesori, de elevi și de către școală în scopul menținerii calității învățământului.
6. În liceu, ai participat și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Din păcate, în liceu nu am participat la olimpiade sau concursuri, însă am participat în gimnaziu, unde am obținut rezultate destul de bune la biologie și la matematică. Pe parcursul anilor de liceu nu am avut, din cauza pandemiei, oportunitatea de a mă înscrie la olimpiade la materiile și domeniile care mă pasionează cu adevărat.
7. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Îmi doresc să fiu admis la o facultate de medicină, mai exact medicină generală. A deveni medic a fost dintotdeauna visul meu și sper să îl pot îndeplini la cel mai înalt nivel.
8. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci înstrăinătate?
Voi rămâne în țară, categoric. Consider că în România există facultăți de medicină excepționale care îmi vor deschide multe porți pe viitor, iar România, în opinia mea, are nevoie de medici - mulți dintre absolvenții facultăților de medicină pleacă, însă eu vreau să stau și să ajut românii cât de mult pot.
9. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitori bacalaureatul?
Pentru cei care dau în anii viitori bacalaureatul, tot ce am să le spun este că nu este un examen greu. Este un examen care îți testează atenția la detaliu și care poate fi promovat cu rezultate excepționale atât timp cât depuneți efortul necesar. Nu lăsați noua structură a anilor școlari să vă sperie, eu am încredere în voi!
10. Cum îți vei petrece vacanța de vară? Ți-ai făcut planuri?
Vacanța de vară, până la sfârșitul lunii iulie, o voi petrece învâțând pentru examenul de admitere la facultate. După acest examen nu știu sigur ce voi face: nu sunt tipul de persoană care își plănuiește timpul liber în avans; în principal o să mă relaxez și o să petrec timp cu prietenii mei.
Mihnea Andrei a transmis si următorul mesaj:
Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc tuturor mentorilor și organizațiilor care au contribuit la dezvoltarea mea personală: asociației Un strop de fericire și Uniunii Elene din România filiala Prahova, unde am fost înconjurat de persoane minunate și am învățat de toate, de la limba greacă până la time management. Fără acești oameni nu puteam ajunge unde sunt acum și le mulțumesc profund. Urez mult succes generațiilor viitoare! Sunt sigur că veți avea rezultate super și că veți avea și voi mulți de 10!
Echipa prahova-news.ro îl felicită pe Mihnea-Andrei și îi urează succes în continuare!