Klaus Iohannis si-a lansat programul pentru alegerile prezidentiale "Impreuna pentru Romania normala". Documentul mentioneaza, printre prioritati, cresterea calitatii educatiei, imbunatatirirea serviciilor de sanatate, stoparea defrisarilor ilegale

21 Oct 2019 09:59
Klaus Iohannis si-a lansat programul pentru alegerile prezidentiale "Impreuna pentru Romania normala". Documentul mentioneaza, printre prioritati, cresterea calitatii educatiei, imbunatatirirea serviciilor de sanatate, stoparea defrisarilor ilegale
Comunicat de presa PNL: Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică
Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegerile prezidențiale, intitulat "Împreună pentru România normală". Documentul menționează, printre priorități, creșterea calității educației, îmbunătățirirea serviciilor de sănătate, stoparea defrișărilor ilegale, dezvoltărea economică pe baze sănătoase.

România normală înseamnă România educată, cu un sistem de învățământ echitabil și de calitate, centrat pe câteva principii. Printre aceste principii se numără accesul fiecărui copil la o educație de calitate, care să îi ofere premisele unei cariere de succes, diminuarea decalajelor dintre urban și rural, reducerea abandonului școlar.
Toate spațiile educaționale trebuie să reprezinte medii sigure pentru elevi și profesori. Pentru aceasta, este necesară alocarea de fonduri pentru atingerea standardelor igienico-sanitare și de siguranță la incendiu. Programul menționează și alocarea de resurse suficiente pentru educație, atât pentru școli, cât și pentru salariile cadrelor didactice.
O Românie normală este o țară în care se construiesc spitale, în care sistemul sanitar este centrat pe asigurarea accesului tuturor cetățenilor la servicii medicale de calitate. Concret, se impun: consolidarea medicinei primare și ambulatorii, asigurarea sustenabilității sistemului de medicină de urgență, oprirea exodului medicilor, prevenția și educația pentru sănătate, creșterea finanțării și controlul cheltuirii banului public.
Integrarea socio-economică a persoanelor din comunitățile marginalizate este o prioritate esențială. Se impune adoptarea cât mai rapidă a unor măsuri eficiente de revitalizare a comunităților defavorizate din mediul urban și rural prin integrarea funcțională a serviciilor medicale, sociale și educaționale.
România normală înseamnă investiții în creșe și grădinițe cu program prelungit, în sisteme de tip after school, în centre de plasare și reconversie a forței de muncă, precum și în măsuri de promovare a "îmbătrânirii active", astfel încât trendul demografic negativ să se atenueze, iar riscul de sărăcie să se diminueze semnificativ.

Stoparea defrișărilor ilegale
În România normală, protejarea mediului înconjurător este obligatorie. Defrișările ilegale constituie o reală problemă, iar stoparea acestora trebuie să reprezinte o prioritate în direcția protecției pădurilor. Acțiunile de împădurire și regenerare trebuie să continue într-un ritm alert pentru a diminua, astfel, din efectele negative ale defrișărilor. În ceea ce privește pădurile virgine, este importantă finalizarea, cât mai rapidă, a procesului de identificare și cartare, astfel încât starea acestora să nu fie periclitată.
România normală înseamnă stabilitate economică și creștere sănătoasă pe termen lung. Concret, asta înseamnă proiecte de buget fezabile, nu bazate pe cifre false cum le-a făcut PSD. Programul vizează și eficientizarea ANAF în colectarea veniturilor, prin informatizare și digitalizare, dar și prin eliminarea politizării care a afectat funcționarea instituției în ultimii ani. Președintele dorește și recuperarea prejudiciilor din diferite forme de evaziune fiscală sau corupție, consolidarea sectorului privat.
Industria auto este vârful de lance al al competitivității industriale și trebuie sprijinită prin măsuri ferme de dezvoltare a infrastructurii rutiere și feroviare, precum și prin interconectarea învățământului superior, a cercetării-dezvoltării cu sectorul auto și IT&C. Infrastructura de transport rutier este principala provocare, dar trebuie dezvoltată și infrastructura feroviară, maritimă sau aeriană.
Sectorul IT&C trebuie să devină un vârf de lance în modificarea structurală, tehnologică și inovativă la scara întregii noastre economii, precum și în sfera sectorului public.
În agricultură, producătorii mici și mijlocii trebuie susținuți pentru a asigura nevoile piețelor locale, iar marii fermieri trebuie sprijiniți pentru a rămâne conectați la piețele naționale și regionale.(Articol susținut de PNL!)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677