La Ploiești au fost intensificate activitățile de combatere a populației de țânțari

26 Aug 2023 11:27
La Ploiești au fost intensificate activitățile de combatere a populației de țânțari
Având în vedere atenționările privind apariția cazurilor de neuroinfecție, cauzate de virusul West Nile, Primăria municipiului Ploiești a intensificat activitățile de combatere a populației de țânțari vectori, respectiv acțiunile de desțânțarizare pe teritoriul administrativ al municipiului Ploiești, cum ar fi: zone verzi, grădini, scuaruri, instituții publice, instituții sanitare și de învățământ, cimitire, domeniul public al străzilor și trotuarelor, aliniament stradal al căilor publice.
Acțiunile de dezinsecție s-au intensificat și în zonele cunoscute a fi posibile locații de înmulțire a țânțarilor (zona parcurilor, lacurilor, colecțiilor stagnate de apă/ sau cu umiditate crescută, recipiente de colectare a apei pluviale, canale de ape pluviale precum și cămine și canale aferente rețelelor edilitare, în zone peridomestice - piscine în aer liber, jardiniere cu flori, containere cu apă sau de deșeuri, etc, - inclusiv depozite de anvelope).
Activitățile se realizează cu ajutorul unor utilaje de mare putere, montate pe autovehicule cu randament ridicat, care pulverizează, concomitent, ceață caldă și rece.
Municipalitatea derulează, în acest sens, un program de execuție DDD, (dezinsecție, deratizare, dezinfecție) pentru patru tratamente, primul fiind deja efectuat în data de 23 august. Restul tratamentelor vor fi efectuate în baza unui program prestabilit, până la data de 31 august 2023.
În acțiunile de combatere a țânțarilor se vor respecta prevederile OMS 119/2014 cap VII și art 50 lit.b, precum și prevederile ord ANRSC 82/2015.
Acțiunile de combatere a vectorilor de boli transmisibile (inclusiv a dezinsecției) se realizează doar cu produse biocide, avizate sanitar și doar de către operatori calificați și instruiți pentru această activitate, astfel încât să nu fie afectată starea de sănătate a populației, prin efectul toxic al acestor produse.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677