Lucrări importante se desfășoară, în această perioadă, la Comarnic

10 Apr 2024 18:20
Lucrările de reabilitare a rețelelor edilitare continuă în orașul Comarnic, la fel și cele de modernizare a străzilor.
Angajații companiei furnizoare de gaze naturale care operează pe raza localității efectuează în această perioadă lucrări de înlocuire a conductei principale de gaze de pe Drumul Județean 101S (Strada Secăriei), care leagă Comarnic de comuna Secăria și tranzitează unul dintre cartierele orașului. Mai precis, se lucrează pe tronsonul cuprins în intravilanul orașulului nostru, din centrul localității până în zona bazinului de apă Vatra Sat, pe o distanță de aproximativ 3 kilometri.
Proiectul a fost demarat pe 25 martie 2024, iar până în prezent a fost schimbată deja conducta de gaze naturale pe o distanță de aproximativ 800 metri liniari.
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de aproximativ patru luni de zile, iar firma contractată de compania de gaze pentru a efectua schimbarea conductei dă asigurări că se va încadra în acest interval de timp.
Ulterior, asupra acestui tronson de drum din Comarnic se va interveni în cadrul unui alt proiect demarat, de această dată, Consiliul Județean Prahova. Mai precis, este vorba despre lucrări de asfaltare și modernizare a Străzii Secăriei, inclusiv reabilitare sau construire rigole, respectiv modernizare a stâlpilor de iluminat public prin amplasare de panouri solare.
De altfel, modernizarea DJ 101S care tranzitează localitatea Comarnic este un proiect îndelung așteptat de localnici, însă lucrarea este una de anvergură, având în vedere că include și zona calamitată din punctul „Aneta”. Mai mult, lucrările nu puteau fi demarate decât după înlocuirea conductei principale de gaze, instalată în urmă cu zeci de ani și grav uzată fizic și moral.

un articol de Alina Bunghez

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677