Medalie de bronz obținută de o elevă din Ploiești la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori

09 Oct 2024 20:27
Comunicat de presă Ministerul Educației: În perioada 3-10 octombrie 2024, la Kathmandu, Nepal, s-a desfășurat a III-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori. România a fost reprezentată de o echipă compusă din 5 elevi, 2 coordonatori și 2 observatori. Datorită rezultatelor remarcabile obținute de România la edițiile anterioare, organizatorii au invitat o echipă suplimentară, formată din 3 elevi și 2 coordonatori, să participe la competiție.

Competiția a constat în susținerea a trei probe în cadrul olimpiadei: o probă teoretică, o probă observațională pe harta cerului și o probă observațională cu telescopul astronomic.

Prima echipă a României a obținut următoarele rezultate:
- medalie de argint, Kelemen C. Alexandru, elev în clasa a VIII-a, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timișoara;
- medalie de argint, Teșileanu J. Mihai, elev în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Pitești;
- medalie de bronz, Butnaru O.D.Matei, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani;
- medalie de bronz, Pătuleanu A.Ș. Vlad, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Petru Rareș”, Piatra Neamț;
- mențiune, Nicodim G. David Teodor, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Nr. 29, Galați.

Aceasta a fost coordonată de către prof. Elisabeta Ana Naghi, Ministerul Educației, și prof. dr. Petru Crăciun, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, reprezentanți ai Consiliului Internațional al IOAA.

A doua echipă (echipa invitată) a României a obținut următoarele rezultate:
- medalie de bronz, Șerban Radovici Alesia, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Nr. 29, Galați;
- medalie de bronz, Mincă Andrada Elena, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești
- medalie de bronz, Păunescu Liviu Nicolae, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe” Craiova/CJEX Craiova.

Aceasta a fost coordonată de către prof. Octavian Georgescu, Colegiul Național „Carol I” Craiova/CJEX Craiova și studentul Răzvan Ciurescu, Școala Politehnică din Paris, fost olimpic internațional.

Observatori din partea României au fost: prof.dr. Alina Elena Cuciurean de la Colegiul Silvic Bucovina Câmpulung Moldovenesc și prof. Victor Păunescu de la Liceul „Traian Vuia” București.

Pregătirea și selecția loturilor s-au realizat la Suceava, de către Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Societatea Științifică CYGNUS, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Felicitări tuturor!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677