"Mesaje din detenție pentru comunitate"

14 Oct 2024 15:43
"Mesaje din detenție pentru comunitate"
În data de 14 octombrie 2024 Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat activitatea de prevenire a criminalității ”Mesaje din detenție pentru comunitate”, în colaborare cu Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

Obiectivul acestei întâlniri a fost valorificarea experienței și a lecțiilor de viată ale persoanelor private de libertate în vederea prevenirii comportamentelor specifice criminalității în rândul tinerilor.

De asemenea, interacțiunea directă cu lucrătorii sau cu persoanele private de libertate contribuie la o cunoaștere mai bună a mediului penitenciar de către societatea civilă și înțelegerea fenomenului infracționalității, în sensul prevenirii comportamentelor de acest gen.

Activitatea s-a derulat la sediul penitenciarului, cu participarea a 9 deținute clasificate în regimurile închis, semideschis și deschis, precum și a unui număr de 20 elevi, 2 cadre didactice și un reprezentant al Asociației părinților elevilor din cadrul colegiului.

Avem convingerea că prin participarea la cât mai multe activități de prevenire a infracționalității și prin contactul direct cu persoanele care ispășesc o pedeapsă privativă de libertate, tinerii vor înțelege consecințele negative ale săvârșirii de infracțiuni și unde se poate ajunge dacă aleg un drum greșit în viață, iar pentru persoanele private de libertate este o oportunitate de a face pași în direcția reintegrării sociale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677