Meseria de polițist, promovată în Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești

27 Mar 2024 17:05
Meseria de polițist, promovată în Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești
ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST! Așa se numește campania de promovare a meseriei de polițist a celor de la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. Oamenii legii au ajuns în Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești. Potrivit unui comunicat de presă, polițiști ai Serviciului Rutier, Criminalistic, ai Biroului Siguranța Școlară, dar și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vorbit cu elevii de clasele a VIII-a și a XI-a, despre ce fac ei în activitatea pe care o desfășoară.

De asemenea, polițiștii le-au comunicat, în special elevilor de liceu modalitățile de admitere în cadrul unei unități de învățământ din Ministerul Afacerilor Interne, precum și criteriile pentru examenele specifice.

Tinerii care au participat la activitate, au aflat despre cum pot deveni polițiști, urmând cursurile unei forme de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar au primit și răspunsuri la întrebările pe care le-au avut cu privire la această profesie, în urma prezentării de către polițiști a unor elemente specifice fiecărui domeniu prezentat în cadrul acțiunii.

Acestora li s-a explicat faptul că polițistul are o activitate diversificată și luptă împotriva criminalității și infracțiunilor, menține ordinea publică și securitatea personală a cetățenilor, oferindu-le exemple din fiecare linie de muncă.

Activitatea a fost primită cu entuziasm și de către elevi, care s-au familiarizat cu uniformele de poliție, unii dintre aceștia exprimându-și dorința de a purta cândva o astfel de uniformă și de a intra în rândurile noastre.

Dorință, ambiție, muncă și motivație- aceste cuvinte sunt cheia către o carieră în poliție.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677