Mii de angajati MAI, pregatiti sa intervina

17 Jan 2018 09:38
Mii de angajati MAI, pregatiti sa intervina
Ministerul Afacerilor Interne a transmis, ieri, o radiogramă către Instituțiile Prefectului din județele aflate sub atenționarea de Cod Galben emisă pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17.00 - 17 ianuarie, ora 20.00, pentru a se asigura că autoritățile locale sunt pregătite să gestioneze această situație.

Atenționarea este în vigoare pentru zona de munte, unde sunt prognozate intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, implicit depunerea unui strat de zăpadă consistent și pentru sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei unde este posibilă apariția depunerilor de polei.
Pentru intervențiile în sprijinul comunității sunt pregătiți să intervină aproximativ 5.100 pompieri militari cu 3.050 mijloace tehnice, 9.500 de polițiști și 400 de jandarmi montani.
Totodată, au fost verificate și sunt pregătite pentru misiuni în zone greu accesibile 37 șenilate cu capacitate de trecere mărită, 40 autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și 32 autofreze.
În această perioadă, misiunile de acordare a primului ajutor calificat vor fi asigurate de cele 242 echipaje de paramedici SMURD, 26 de terapie intensivă și 7 pentru terapie intensivă nou-născuți.
În cazul apariției unor situații de risc, vor fi activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției din care fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor MAI, dar și din alte instituții cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.
Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața și sănătatea populației, autoritățile recomandă celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.
Foarte important este ca persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub atenționare să respecte indicațiile autorităților, în special în situația în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum circulația ar putea fi restricționată.
foto cu caracter ilustrativ: http://www.bihon.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677