Ministrul Muncii, vizita de lucru in Prahova - VIDEO

17 May 2022 18:16
Ministrul Muncii, vizita de lucru in Prahova - VIDEO
Marius Budai, ministrul muncii si protectiei sociale s-a aflat astazi in judetul Prahova, intr-o vizita de lucru alaturi de presedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, si parlamentari ai formatiunii politice. Acestia au sustinut o conferinta de presa la Ploiesti.

“Am vizitat cateva locatii din judetul Prahova si vom continua activitatile. Dumnealui s-a intalnit si cu cateva dintre institutiile aflate sub autoritatea ministerului, aici vorbim despre AJOFM, AJPIS, Casa de Pensii. Cred ca este oportuna vizita dumnealui si ca i-a placut la noi aici in Prahova si ca va mai veni pentru ca sunt multe lucruri de discutat si multe lucruri de vazut si bineinteles sunt sigur ca pe viitor ne va si ajuta sa reparam multe dintre lucrurile care in acest moment nu fuctioneaza cum trebuie.”, a declarat Bogdan Toader, presedinte PSD Prahova.

“Astazi suntem in judetul Prahova ca raspuns la doua invitatii si anume promovarea economiei sociale printr-o vizita la Edu Campus Concordia si partea tehnica de discutii cu institutiile subordonate, dar si la invitatia domnului presedinte de a avea o discutie interna in partid si de avea cateva vizite pe care sa le facem sa impacam si latura politica”, a spus Marius Budai, ministrul muncii si protectiei sociale.

Ministrul Muncii a spus ca luna mai o dedica pentru indrumarea tinerilor in cariera si promovarea economiei sociale. Asa se explica vizita la Brutaria Concordia, unde
se produc dulciuri si painea zilnica pentru cei de acolo.

“Estenta economiei sociale nu este bazata pe profit, ci pe sprijinul cetatenilor vulnerabili si de a livra comunitatii produse, servicii sau chiar lucrari in unele cazuri”, a precizat Marius Budai.

Conform Concordia, EDU-CAMPUS CONCORDIA este un exemplu inovator, unic în România, care oferă servicii de educație și formare pentru copiii și tinerii proveniți din medii vulnerabile. Modelul educațional pe care îl implementăm se bazează pe o abordare holistică ce include și planul social, emoțional, intervenții personalizate în acord cu nevoile și dorințele elevilor și tinerilor.

Școala de Meserii CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională și orientare în carieră pentru 40 de tineri anual. Scopul proiectului este de a garanta accesul tinerilor din medii dezavantajate la educație și formare profesională de calitate și de a dezvolta abilitățile necesare unui trai independent.

Brutăria CONCORDIA este un proiect de economie socială inițiat în anul 2011 de CONCORDIA Development, ramură economică a Organizației Umanitare CONCORDIA. Profitul obținut este folosit pentru susținerea tinerilor din medii defavorizate să își asigure în mod autonom traiul. În acest sens, tinerilor dezavantajați li se acordă șansa la specializare în meseria de brutar, într-o unitate profesionistă, competitivă și cu dotări performante, pentru a efectua stagiul de practică și de a acumula experiență. Ulterior, aceștia sunt ajutați la integrarea pe piața muncii.
Brutăria CONCORDIA este dotată la standarde europene și are implementate sistemele de management al calității ISO 9001:2018 și de management al siguranței produsului alimentar FSSC 22000 (versiunea 5.1).


Intrebat in cadrul conferintei de presa, despre posibilitatea majorarii pensiilor, Marius Budai a evitat sa faca promisiuni deocamdata in acest sens, insa a vorbit despre pachetul de masuri sociale luate de PSD de cand se afla la guvernare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677