Nemulțumire în rândul localnicilor de pe Valea Slănicului/ Reacția lui Bogdan Toader (PSD Prahova)

12 Feb 2024 19:11
Nemulțumire în rândul localnicilor de pe Valea Slănicului/ Reacția lui Bogdan Toader (PSD Prahova)
Nemulțumire în rândul localnicilor de pe Valea Slănicului. Proiectul de introducere a rețelei de gaze nu a fost terminat, deși termenul de finalizare a fost 31 decembrie 2023. Deputatul PSD, Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, consideră că termenul nu a fost unul realist din start.

"Era practic imposibil. Aceasta lucrare este o simplă conductă introdusă în pământ. Nu are cum să aibă gaze pe ea pentru că nu există magistrala de unde să existe gaze pentru populație. Iar acest lucru clar nu se va întâmpla în această primăvară. Clar nu se va întâmpla nici anul acesta pentru că vorbim de o conductă magistrală, o lucrare amplă pe care cei de la Transgaz, profesioniști în domeniu, o estimau undeva la un an și jumătate, doi ani", a precizat Bogdan Toader, deputat PSD Prahova.

Primarul comunei Vărbilău, Ion Ioniță, se plânge și de starea drumurilor, în urma lucrărilor desfășurate până acum.

"În numele locuitorilor noștri, sunten foarte supărați le stadiul de execuție a lucrărilor și pe felul în care se execută această investiție. (...) Probabil ați văzut deja că drumul județean, care pe teritoriul comunei Vărbilău are în jur de 20 de km lungime, de la un capăt la altul, este într-o stare foarte proastă. Nu s-a făcut nicio lucrare de amenajare, exceptând satul Coțofenești în care acum se execută lucrările de refacere. În rest, au distrus trotuarele, au lăsat luni întregi șantierul deschis. Drumurile locale sunt distruse în proporție de 80%. Nu au refăcut absolut nimic ", a completat Ion Ioniță , primarul comunei Vărbilău.

Bogdan Toader consideră că, cel mai probabil, rețeaua de gaze în zonă ar putea fi gata la sfârșitul anului 2025.


Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Prahov, proiectul de introducere a rețelei de gaze pe Valea Slănicului are o valoare de 35 de milioane de euro și este finanțat din fonduri europene. Obiectivul proiectului este înființarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea, și în orașul Slănic. Prin intermediul acestei investiții, se are în vedere racordarea a 8159 de gospodării și instituții publice din cele 13.468 identificate în orașul Slănic și comunele menționate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677