O alpinista si-a pierdut ieri viata in Muntii Bucegi, chiar de ziua ei de nastere

13 Jan 2022 18:08
Salvamont Busteni informeaza ca o alpinista cu experienta din Brasov si-a pierdut ieri viata in Muntii Bucegi, chiar de ziua ei de nastere:
“Pentru ca mai are o sora geamana, aceasta a vrut sa omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din pacate, nu si-a gasit niciun partener de drum si a plecat singura in traseu. Pe la amiaza, aceasta nu a mai raspuns la telefon, iar familia a inceput sa se ingrijoreze.
Salvamontistii din Busteni si Prahova au primit apelul de urgenta in jurul orei 18.00. O echipa aflata pe platou a incercat imediat sa plece spre Vf.Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zapada a facut imposibila deplasarea. O alta echipa a plecat din Busteni pe urmele fetei, dar cand au ajuns in zona de creasta, vantul puternic a sters urmele celei disparute si aceasta nu a putut fi gasita.
Azi dimineata, pe lumina, o alta echipa a reusit sa localizeze victima. Era cazuta pe un versant SE-stic fara semne vitale.
Pentru ca terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. Dupa mai multe incercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalansa generat de aeronava.
Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru”, au specificat reprezentantii Salvamont Busteni.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Daca vaccinul este benevol ,de ce poporul este obligat si constrans prin DISCRIMINARE ca sa se vaccineze , ca sa poate beneficia de libertatea de a merge oriunde ?
Nu sunt de acord
Ok dar ce faceți cu oameni care locuiesc acolo.Daca le dați apartamente în alta parte ,e binedar sa nu cumva sa ii lăsați pe drumuri
Felicitări !!!! Crăciun fericit !!!!
Este o idee strălucită și verde intradevar
Curs valutar
EUR Euro 4.9432 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.3142 0.0011
GBP Lira sterlina 5.9246 -0.0021
CHF Francul elvetian 4.7342 0.0101
XAU Gramul de aur 252.8267 0.0864