O alpinista si-a pierdut ieri viata in Muntii Bucegi, chiar de ziua ei de nastere

13 Jan 2022 18:08
Salvamont Busteni informeaza ca o alpinista cu experienta din Brasov si-a pierdut ieri viata in Muntii Bucegi, chiar de ziua ei de nastere:
“Pentru ca mai are o sora geamana, aceasta a vrut sa omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din pacate, nu si-a gasit niciun partener de drum si a plecat singura in traseu. Pe la amiaza, aceasta nu a mai raspuns la telefon, iar familia a inceput sa se ingrijoreze.
Salvamontistii din Busteni si Prahova au primit apelul de urgenta in jurul orei 18.00. O echipa aflata pe platou a incercat imediat sa plece spre Vf.Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zapada a facut imposibila deplasarea. O alta echipa a plecat din Busteni pe urmele fetei, dar cand au ajuns in zona de creasta, vantul puternic a sters urmele celei disparute si aceasta nu a putut fi gasita.
Azi dimineata, pe lumina, o alta echipa a reusit sa localizeze victima. Era cazuta pe un versant SE-stic fara semne vitale.
Pentru ca terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. Dupa mai multe incercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalansa generat de aeronava.
Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru”, au specificat reprezentantii Salvamont Busteni.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677