Omagiu adus inventatorului Justin Capră, la Palatul Culturii Ploiești

20 Feb 2024 17:30
Omagiu adus inventatorului Justin Capră, la Palatul Culturii Ploiești
Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Asociația „Justin Capră” anunță că organizează evenimentul „Cutezanța zborului”. Se împlinesc 91 de ani de la nașterea inventatorului prahovean Justin Capră.

”În cadrul manifestării care va avea loc miercuri, 21 februarie 2024, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului din Palatul Culturii Ploiești, vor fi prezentate proiecții video despre viața și activitatea inventatorului, precum și exponatele din colecția “Justin Capră”.
Virgilius Justin Capră s-a născut la data de 22 februarie 1933, la Măgureni, județul Prahova. Profesor și inginer cu o viziune de geniu, a oferit omenirii soluții unicat de transport aerian și terestru, mici, ușoare, cu un consum redus și prietenoase cu mediul. A inventat peste 100 de prototipuri de mașini, 14 aparate de zbor, dar și multe aparate terestre cu două și trei roți, cum sunt cea mai mică mașină din lume numită “Soleta”, Cvadriciclul “J400” și celebrul “Rucsac zburător”. A plecat dintre noi la vârsta de 82 de ani, făcând eforturi de pe patul de spital să-și ducă la bun sfârșit ultima sa invenție: un triciclu.
Încă din timpul vieții sale, asociația care îi poartă numele a oferit Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova custodia a nouă prototipuri de autovehicule terestre, precum și colecția de medalii, brevete și trofee ale inventatorului Justin Capră.
Colecția “Justin Capră” este accesibilă publicului și poate fi vizitată la cerere și pe bază de programare la sediul muzeului din Ploiești, Palatul Culturii, str. Erou Călin Cătălin nr 1.
Pentru publicul interesat să participe în mediul online la eveniment, link-ul de conectare este https://meet.google.com/hqo-mkwd-pvf”, au precizat organizatorii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677