OPC a inchis restaurantul din Sinaia unde copilasii aflati in tabara s-au îmbolnavit

10 Aug 2023 09:40
Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova a anuntat ca a facut un control la resturantul unde copilasii au mancat si apoi s-au imbolnavit. Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat cu 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 60.000 lei. Acestora li s-au adăugat măsurile de oprire definitivă de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.
comunicatul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova:
”Ca urmare a unei sesizări primite de la un consumator, precum si al anunțului prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente si Furaje privind suspiciunea de toxiinfecție alimentară la un grup de 10 persoane, în data de 08.08.2023, o echipă de control din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova a desfășurat o acțiune de verificare la SC La Crama La Gigel SRL, din Sinaia.
Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat cu 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 60.000 lei.
Acestora li s-au adăugat măsurile de oprire definitivă de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.
Abaterile constatate au fost:
- folosirea unui bloc alimentar insalubru
- depozitarea deșeurilor în coșuri de gunoi fără capac, amplasat lângă materiile prime procesate, precum și a resturilor alimentare în găleți pentru porci, așezate alături de mâncarea gătită
- nerespectarea procedurii de preparare a ciorbelor, acestea fiind completate cu carne (fiartă la o dată necunoscută), în momentul comercializării acestora
- folosirea unor paste fierte, depozitate în frigider, înaintea servirii acestora
- prezența muștelor în bucătărie
- folosirea unor materii prime utilizate la preparatele culinare fără elemente de identificare
- utilizarea unor spații destinate depozitării produselor, respectiv agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină și resturi alimentare, amplasate pe paviment neigienizat
- lipsa informațiilor privind valorile nutriționale si menționarea substanțelor poțențial alergene la produsele finite comercializate, în lista meniu
- nerespectarea prevederilor din autorizația eliberată de DSVSA, respectiv cea de preparare a sandvișurilor și pastelor, acesta servind consumatorilor ciorbe și mâncare gătită”.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677