Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova a anuntat ca a facut un control la resturantul unde copilasii au mancat si apoi s-au imbolnavit. Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat cu 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 60.000 lei. Acestora li s-au adăugat măsurile de oprire definitivă de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.
comunicatul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova:
”Ca urmare a unei sesizări primite de la un consumator, precum si al anunțului prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente si Furaje privind suspiciunea de toxiinfecție alimentară la un grup de 10 persoane, în data de 08.08.2023, o echipă de control din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova a desfășurat o acțiune de verificare la SC La Crama La Gigel SRL, din Sinaia.
Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat cu 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 60.000 lei.
Acestora li s-au adăugat măsurile de oprire definitivă de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.
Abaterile constatate au fost:
- folosirea unui bloc alimentar insalubru
- depozitarea deșeurilor în coșuri de gunoi fără capac, amplasat lângă materiile prime procesate, precum și a resturilor alimentare în găleți pentru porci, așezate alături de mâncarea gătită
- nerespectarea procedurii de preparare a ciorbelor, acestea fiind completate cu carne (fiartă la o dată necunoscută), în momentul comercializării acestora
- folosirea unor paste fierte, depozitate în frigider, înaintea servirii acestora
- prezența muștelor în bucătărie
- folosirea unor materii prime utilizate la preparatele culinare fără elemente de identificare
- utilizarea unor spații destinate depozitării produselor, respectiv agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină și resturi alimentare, amplasate pe paviment neigienizat
- lipsa informațiilor privind valorile nutriționale si menționarea substanțelor poțențial alergene la produsele finite comercializate, în lista meniu
- nerespectarea prevederilor din autorizația eliberată de DSVSA, respectiv cea de preparare a sandvișurilor și pastelor, acesta servind consumatorilor ciorbe și mâncare gătită”.